Trening “Pisanje bloga za klijente”

 

jelenaalexblog

Bilo ko može da piše blog. To je istina.

Ne može bilo ko da naplaćuje to pisanje. To je takođe istina.

Da biste bili profesionalni bloger (što podrazumeva neki kvalitet rada) potrebno je da savladate najpre osnove.

Poput onoga “a šta je to blog post i po čemu se razlikuje od teksta koji nije blog post”.

Pa onda malo ozbiljnije stvari, poput toga kako se blog postovi pišu.

Pa onda još ozbiljnije – “kako da napišem ovaj post tako da on koristi mom klijentu”.

Dobri, kvalitetni profesionalni blogeri se ne zadržavaju na pisanju; oni su često zaduženi za osmišljavanje tema koje će se pokrivati na blogu, načina pisanja, promocije tekstova, interakciju sa čitaocima… Oni su nezamenljivi svojim klijentima, jer klijenti znaju da mogu kompletno da im prepuste sve vezano za poslovni blog (često i još šire), i da će taj blog doneti rezultate.

I stvarno je sjajan posao. Radiš odakle hoćeš, vremenom možeš i da biraš s kim hoćeš, cenu određuješ sam i povećavaš je kako napreduješ… Ona slika devojke sa laptopom na tropskoj plaži može vrlo lako biti realnost ako postanete dobri u ovom poslu (i ako je to ono što želite).

Ali posao treba naučiti.

A kako mi imamo prilično znanja i iskustva u tom poslu, dogovorile smo se da ih udružimo i kreiramo ovaj program.

Trening

Pisanje bloga za klijente

Tronedeljni trening se sastoji od 7 susreta, teorije, vežbi, razgovora i domaćih zadataka, od samih osnova do malo naprednijih stvari. Moglo bi se reći, osnovna škola blogovanja za klijente.

Čime ćemo se baviti tokom te tri nedelje:

  • Šta je uopšte poslovni blog i zašto je potreban vašim klijentima,
  • i kako da efektno istražite klijentove potrebe i samu nišu (tematiku).
  • Provešćemo vas kroz različite vrste blog postova,
  • kroz proces pravljenja strukture teksta,
  • tajne dobrog naslova, uvoda i završetka teksta;
  • zatim, kako se efektno formatiraju tekstovi za blog, i kako da nađete prave ilustracije,
  • kao i šta znači “optimizacija za Gugl” i kako da je izvedete.
  • Imaćete praktične vežbe i zajedno ćemo analizirati sve radove,
  • a na kraju ćemo vas uputiti kako da pronađete klijente, i kako da razvijete svoju karijeru kao frilenser.

Počinjemo 19. septembra i odlučile smo se za rad u maloj grupi, te je broj polaznika ograničen.

Za koga je ovaj trening?

Namenjen je pre svega početnicima jer krećemo od osnova. Ipak, i ako imate iskustva razmislite pa zaključite sami da li vam je potrebno strukturisano znanje ove vrste.

Jezik. Pričaćemo na srpskom, naravno, ali je izuzetno poželjno da makar dobro razumete engleski, jer će dosta termina i primera biti na engleskom. Znanje koje ćete steći je u svakom slučaju primenljivo i na domaće i na strana tržišta.

Koliko košta i kako se prijavljuje?

Cena je 14.990 dinara po učesniku.

OSIM za prve tri prijave učesnika koji su rođeni nakon 1. januara 1990. Želimo da podržimo mlade koji tek grade karijeru, te smo ova tri mesta rezervisale po ceni od 7.490 dinara. (edit: ova mesta su popunjena)

U cilju podrške učesnicima, program obuhvata i 30-minutnu Skype konsultaciju u periodu 30 dana nakon završetka treninga.

Proces za prijavljivanje je sledeći:

Popunite formular za prijavu na dnu stranice, a zatim ćete dobiti mejl sa detaljima o načinu uplate. Zbog ograničenog broja mesta rok za uplatu kotizacije za trening je tri dana nakon prijave, tako da vas molimo da to imate u vidu prilikom prijavljivanja.

Kad i gde se trening održava?

EDIT: Više informacija o aktuelnim treninzima pogledajte na sajtu wwwrite.rs

Planiramo druge treninge i edukativne događaje, ako Vam ovi datumi ne odgovaraju prijavite se da dobijate obaveštenja o narednim.

Ukoliko imate još neka pitanja vezana za trening, kontaktirajte nas na trening@wwwrite.rs

Najzad – ko smo mi i odakle nam ideja da nekoga učimo profesionalnom blogovanju?

jelenaialex

Mi smo Aleksandra Petrovski i Jelena Radovanović, a kako ovo čitate na jednom od naših blogova verovatno ste već koliko-toliko upoznati sa našim likovima i delima.

Aleksandra je novinarka i blogerka, Jelena je blogerka i Internet preduzetnica. Obe imamo prilično iskustva u radu sa klijentima, na domaćem i stranim tržištima, a uz to obe volimo da prenosimo svoje znanje drugima. Samo što smo sad odlučile da to uradimo zajedno, kroz sistematičan prilaz i direktni kontakt u offline okruženju.

Ideja se nametnula sama, jer često dobijamo i pitanja vezana za to kako zarađivati pisanjem/blogovanjem, ali nam se obraćaju i potencijalni klijenti koji traže dobre pisce u nadi da možemo nekoga da im preporučimo. Kako mi poznajemo jako malo frilens blogera u Srbiji… ovakav trening se pojavio kao prirodno rešenje.

Koncipirale smo ga tako da dobijete i dobru teorijsku bazu, ali i da prođete kroz praktične vežbe različitih segmenata u kreiranju blog postova.