Fondacija Dva 37

Fondacija Dva 37 je neprofitna nevladina organizacija koja kreira i sprovodi angažovane kulturne, filantropske i društveno odgovorne samoodržive projekte u cilju stvaranja tolerantnijeg i solidarnijeg društva.

Osnovana je od strane Aleksandre Petrovski 2019. godine u Beogradu sa misijom da afirmiše hrabre iskorake odgovornih pojedinaca i grupa da koristeći svoje znanje i veštine načine pozitivne promene koje će doneti boljitak čitavoj zajednici.

Na tom putu obezbeđujemo načine, metode i materijale za osnaživanje pokretača promena i stvaramo prostor za međusobno učenje i povezivanje.

Fondacija Dva 37 povremeno angažuje volontere, a u cilju podizanja kvaliteta akcija koje sprovodi sarađuje sa donatorima, partnerima, kompanijama i društveno odgovornim pojedincima iz celog sveta.

Dosadašnji projekti:

Curiosity Chat – organizovali smo networking događaje koji su okupljali pojedince iz različitih životnih sfera afirmišući kulturu dijaloga, kroz duboke razgovore o lekcijama iz prošlosti i očekivanjima od budućnosti. Pre pandemije je na 10 besplatnih događaja (od čega su na jednom prikupljana sredstva u okviru Nacionalnog dana davanja) okupljeno blizu 400 ljudi. (opširnije)

Curiosity newsletter – izdajemo periodični online magazin čiji podnaslov “mentalna teretana” ilustruje njegov cilj, a to je da kroz primere izuzetnih pojedinaca pokrene i inspiriše druge ljude na kreativno razmišljanje, što podrazumeva jačanje našeg kapaciteta da osmislimo nešto novo i da neke stare stvari gledamo iz potpuno novog ugla. Još i pre zvaničnog formiranja same fondacije distribuiran se besplatno na skoro 2.000 mejl adresa. (opširnije)

Kružok Multipotencijalisti – okupljamo renesansne ljude novog doba sa ciljem da ih povežemo, ohrabrimo i damo im alate koje će iskoristiti da povezujući svoja različita znanja i interesovanja solidarno kreiraju bolju budućnost. U okviru kružoka smo organizovali edukativne radionice (Focus Buddy workshop), besplatne individualne konsultacije, uživo i online okupljanja zainteresovanih članova. (opširnije)

Podkast *fusnota – kreirajući podkast koji je siguran prostor da autentične priče o ljudima koji imaju nelinearne životne i karijerne puteve doprinosimo boljem snalaženju u VUKA svetu (skraćenica za promenljivost, neizvesnost, kompleksnost i dvosmislenost): afirmišemo hrabrost da “plivamo u nepoznatom”, razvijamo emocionalnu inteligenciju – veštinu da pažljivo čitamo svoja osećanja i živimo u skladu sa svojim vrednostima, vežbamo kritičko razmišljanje – spremnost da prikupljamo informacije iz različitih izvora i da sagledamo istinu samo na osnovu dokaza i jačamo agilnost – spremnost da se vešto i brzo uhvatimo u koštac sa promenama. Realizujući više od 60 jednočasovnih epizoda povezali smo brojne zainteresovane da na ovaj način sagledaju kako možemo da doprinesemo tolerantnijem društvu budućnosti. (opširnije)

Podaci o fondaciji Dva 37

Email: fondacijadva37@gmail.com

/ dok fondacija ne dobije svoju kuću na webu ovo joj je privremeni radni prostor /

PIB: 111675084
Matični broj: 28831722

Dinarski račun: 325-9500500440755-41 OTP banka Srbija a.d. Novi Sad
Devizni račun: 325-9601500440754-24 OTP banka Srbija a.d. Novi Sad