Fondacija Dva 37

Fondacija Dva 37 je neprofitna nevladina organizacija koja kreira i sprovodi angažovane kulturne, filantropske i društveno odgovorne samoodržive projekte u cilju stvaranja tolerantnijeg i solidarnijeg društva.

Osnovana je od strane Aleksandre Petrovski i prijatelja oktobra 2019. godine u Beogradu sa misijom da afirmiše hrabre iskorake odgovornih pojedinaca i grupa da koristeći svoje znanje i veštine načine pozitivne promene koje će doneti boljitak čitavoj zajednici.

Na tom putu obezbeđujemo načine, metode i materijale za osnaživanje pokretača promena i stvaramo prostor za međusobno učenje i povezivanje.

Fondacija Dva 37 povremeno angažuje volontere, a u cilju podizanja kvaliteta akcija koje sprovodi sarađuje sa donatorima, partnerima, kompanijama i društveno odgovornim pojedincima iz celog sveta.

Dosadašnji projekti:

Curiosity Chat – organizovali smo networking događaje koji su okupljali pojedince iz različitih životnih sfera afirmišući kulturu dijaloga, kroz duboke razgovore o lekcijama iz prošlosti i očekivanjima od budućnosti. Pre pandemije je na 10 besplatnih događaja (od čega su na jednom prikupljana sredstva u okviru Nacionalnog dana davanja) okupljeno blizu 400 ljudi. (opširnije)

Curiosity newsletter – izdajemo periodični online magazin čiji podnaslov “mentalna teretana” ilustruje njegov cilj, a to je da kroz primere izuzetnih pojedinaca pokrene i inspiriše druge ljude na kreativno razmišljanje, što podrazumeva jačanje našeg kapaciteta da osmislimo nešto novo i da neke stare stvari gledamo iz potpuno novog ugla. Još i pre zvaničnog formiranja same fondacije distribuiran se besplatno na skoro 2.000 mejl adresa. (opširnije)

Kružok Multipotencijalisti – okupljamo renesansne ljude novog doba sa ciljem da ih povežemo, ohrabrimo i damo im alate koje će iskoristiti da povezujući svoja različita znanja i interesovanja solidarno kreiraju bolju budućnost. U okviru kružoka smo organizovali edukativne radionice (Focus Buddy workshop), besplatne individualne konsultacije, uživo i online okupljanja zainteresovanih članova. (opširnije)

Podkast *fusnota – kreirajući podkast koji je siguran prostor da autentične priče o ljudima koji imaju nelinearne životne i karijerne puteve doprinosimo boljem snalaženju u VUKA svetu (skraćenica za promenljivost, neizvesnost, kompleksnost i dvosmislenost): afirmišemo hrabrost da “plivamo u nepoznatom”, razvijamo emocionalnu inteligenciju – veštinu da pažljivo čitamo svoja osećanja i živimo u skladu sa svojim vrednostima, vežbamo kritičko razmišljanje – spremnost da prikupljamo informacije iz različitih izvora i da sagledamo istinu samo na osnovu dokaza i jačamo agilnost – spremnost da se vešto i brzo uhvatimo u koštac sa promenama. Realizujući više od 60 jednočasovnih epizoda povezali smo brojne zainteresovane da na ovaj način sagledaju kako možemo da doprinesemo tolerantnijem društvu budućnosti. (opširnije)

Inicijativa Hrabri i bezbedni za svrhu ima informisanje i ranu edukaciju dece i odraslih koji su posvećeni odgoju dece na temu njihove bezbednosti, ali bez zastrašivanja i kroz igru. Kreiramo komplementarne edukativne alate koji su saveznik dobronamernim odraslim osobama u ranom obrazovanju dece i otvorenoj komunikaciji na škakljive teme, koje su malo zastupljene u javnosti.
Prvi korak na tom putu je edukativna slikovnica “Potraga za moćnom značkom Gaćoslav”, napisana uz superviziju stručnjaka. Knjiga je objavljena novembra 2023. od strane fondacije Dva 37.
Sav profit od kupovine slikovnica i narukvica ulaže se u dalje obrazovanje o bezbednosti dece uzrasta 3-10 godina.

Podaci o fondaciji Dva 37

Email: fondacijadva37@gmail.com

/ dok fondacija ne dobije svoju kuću na webu ovo joj je privremeni radni prostor /

PIB: 111675084
Matični broj: 28831722

Dinarski račun: 325-9500500440755-41 OTP banka Srbija a.d. Novi Sad
Devizni račun: 325-9601500440754-24 OTP banka Srbija a.d. Novi Sad