O MENI

O MENI

Zdravo!

Zovem se Aleksandra Petrovski i kao copywriter, content writer i content strategist primarno se bavim Brand Storytellingom i Content Marketingom.

Prohodala sam u redakciji, a prve svoje novine kreirala sam kada mi je bilo 10 godina. Prvi članak u “ozbiljnim” novinama objavljen je kada mi je bilo nepunih 15 godina, a sa 17 sam bila član uredničkog tima školskog časopisa VI beogradske gimnazije. Čitavu deceniju bila sam sportski novinar.

Radila sam u dnevnim novinama, periodičnoj štampi, radiju i na televiziji, a potom sva svoja iksustva i znanja sublimirala dugogodišnjim radom na Mondo.rs, jednom od najposećenijih informativnih portala u državi, gde sam pet godina bila član uredničkog kolegijuma.

Posle 17 godina rada u renomiranim medijskim kućama, u jesen 2017. odlučila sam da pređem u freelancerske vode.

Trenutno sam angažovana na sledećim projektima:
– urednica srpskog izdanja online magazina Coca-Cola Journey
– kreator online sadržaja za Societe Generale Srbija banku.
– urednica biblioteke Uspeh izdavačke kuće Finesa (u odabiru i plasiranju novih izdanja)
– konsultantkinja Creative Media Arta (kao moderator programa i član organizacionog tima Webiz edukativnih događaja)

Suosnivačica sam Centra za kreatore web sadržaja wwwrite.rs, koji se bavi edukacijom web pisaca i izradom strategija sadržaja za male i srednje biznise. Osim toga kao konsultant, pomažem web piscima da skrate put do uspešne karijere, blogerima da postave kvalitetne osnove svog bloga, a biznisima da maksimiziraju efekte web nastupa.

Ako vas zanimaju detalji i snebivate se da me o njima lično pitate, uvek možete da pogledate LinkedIn profil.

 

giphy

Kada ugrabim vreme pišem blog, no redovnija sam u kuriranju nedeljnog Curiosity newlettera, dok mi Instagram služi kao dnevnik putovanja. Obožavam iskustvena putovanja i zbog njih me, kao i zbog dobre hrane možete probuditi usred noći. Najveća želja mi je da kombijem putujem po svetu i pažljivo pročitam sve knjige koje sada vredno sakupljam.

Ukoliko imate predlog, sugestiju, pitanje, želju, čestitku ili pozdrav možete da mi pišete na mail alex [ET] alex5rovski.com ili na Twitteru @alex5rovski.

Na istu adresu možete mi uputiti poziv da:

  • govorim o novim medijima, društvenim mrežama, kreiranju sadržaja i novinarstvu
  • učestvujem (i o tome pišem/vlogujem) ukoliko organizujete događaj o novim medijima, društvenim mrežama, komunikaciji, inovacijama, brendiranju, novinarstvu, (samo)obrazovanju, ličnom i poslovnom razvoju. Pogledajte priče sa prethodnih konferencija na kojima sam bila.

Unapred hvala na izdvojenom vremenu! 🙂

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

%d bloggers like this: