O meni

Zovem se Aleksandra Petrovski i kao copywriter, content creator i content strategist primarno se bavim Brand Storytellingom i Content Marketingom. Pomažem ljudima da verbalizuju svoje plemenite biznis ideje, ispričaju priče na drugačiji način i prošire pozitivan uticaj.

Prohodala sam u redakciji, a prve svoje novine kreirala sam kada mi je bilo 10 godina. Prvi članak u “ozbiljnim” novinama objavljen je kada mi je bilo nepunih 15 godina, a sa 17 sam bila član uredničkog tima školskog časopisa VI beogradske gimnazije.

Čitavu deceniju bila sam sportski novinar u vrlo dinamičnim okruženjima. Radila sam u dnevnim novinama, periodičnoj štampi (Nedeljnik, Maxim…), radiju (JAT) i na televiziji (3K), a potom sva svoja iksustva i znanja sublimirala dugogodišnjim radom na Mondo.rs, jednom od najposećenijih informativnih portala u državi, gde sam pet godina bila član uredničkog kolegijuma.

Posle 17 godina rada u renomiranim medijskim kućama, u jesen 2017. odlučila sam da pređem u freelancerske vode.

Trenutno sam angažovana na sledećim projektima:
– urednica srpskog izdanja online magazina Coca-Cola Journey
– kreator online sadržaja za Societe Generale Srbija banku
– urednica biblioteke Uspeh Edukativnog centra Finesa
– urednica i moderatorka programa Webiz edukativnih događaj

Suosnivačica sam Centra za kreatore web sadržaja wwwrite.rs, koji se bavi edukacijom web pisaca i izradom strategija sadržaja za male i srednje biznise. Osim toga kao konsultant, pomažem web piscima da skrate put do uspešne karijere, blogerima da postave kvalitetne osnove svog bloga, a biznisima da maksimiziraju efekte web nastupa.

Ako vas zanimaju detalji i snebivate se da me o njima lično pitate, uvek možete da pogledate LinkedIn profil.

Srećna sam što mogu da biram projekte na kojima mi je zadovoljstvo da radim i što imam mogućnost da radim sa bilo kog mesta. Poslednjih godina život doživljavam kao veliko putovanje, istraživanje i prikupljanje materijala za knjigu koja će ljude istinski podstaći da budu radoznali i hrabri da od života traže i dobiju više.