Prijavi se za Focus Buddy

Saberi se. Mani se toga. Fokusiraj se.
Multipotencijalisti često čuju ove poruke kada počnu da pričaju o svojim brojnim interesovanjima i zanimanjima.
Toliko često da su i sami počeli u njih da veruju i prema njima usidravaju.

Bilo da ste tokom 2019. prisustvovali Curiosity Chat okupljanjima, da ste tokom 2020. pratili isto to u formi Instagram Livea ili od prošle godine preslušali makar neku od 65 epizoda *fusnota podkasta, onda ste se uverili da niste jedini i da je sa vama sve ok ako imate više zanimanja i interesovanja ili nelinearnu karijeru, da ne morate da se odlučite samo za jedno. Mada su se mnogima moji sagovornici činili kao “mačke iz visokog društva”, osnovna ideja mi je bila da vam približim kroz šta sve su oni prošli i da vam njihovo iskustvo bude lekcija i ohrabrenje da se i vi upustite u tako nešto. (Narasla sam kao kvasac svaki put kada sam pročitala komentar “Alex kaže da je to ok da me zanima više stvari“) Baš zato sam odabrala da komuniciram naziv “multipotencijalizam” – kao podsticaj da testramo svoje različite mogućnosti, pa onda nakon iskustva odlučimo šta ćemo da zadržimo, a šta pozdravimo.

Paralelno sa tim čemu ste svedočili događao se još jedan proces. Proučavala sam naučnu literaturu i u praksi istraživala šta je to zajedničko većini multipotencijalista i kako još da doprinesem da oni rašire svoja krila i da to bude njihova prednost.

Nakon brojnih 1:1 razgovora i ispitivanja njihovog ishoda u praksi, jedan od programa koji se iskristalisao je Focus Buddy, koji za cilj ima da vas provede kroz proces preslaganja prioritetnih interesovanja, trenutno ili trajno parkiranje suvišnih, odabir onih koje ćete povezati u sebi svojstvenu celinu i akcioni plan šta ćete prvo testirati u praksi. Nije ideja da nakon radionice zaključite da treba da naučite još tonu novih stvari (ja prva sam veliki štreber, ali to nam je neretko izgovor za odlaganje), već da spoznamo šta je to što sada i ovde za sebe možemo da uradimo. Do sada sam to radila individualno, a sada sam odlučila da pretočim u radionicu, jer energija grupe može da bude dragocena.

Svašta sam vam sada napisala, pa hajde da sumiramo…

Onlajn radionica Focus Buddy
Zašto? Želite da povežete svoja interesovanja tako da ona budu vaša snaga i prednost; žulja vas što vas previše toga zanima i ne znate šta biste pre, niti na koji način to da realizujete; imate nameru da nešto od interesovanja parkirate, a u nečemu se konačno praktično oprobate.
Kako? Prolazimo kroz niz individualnih i grupnih vežbi, koje za cilj imaju da na kraju procesa imate akcioni plan kako da što jednostavnije testirate svoje ideje.
Gde? Google Meet (ne snima se)
Kada? Sreda, 21. jun 18:30 – 21h
Koliko? 30 evra