Daj nam ovoga još!” priželjkuje da čuje svako ko se bavi pisanjem. Međutim, do toga (pre)često ne dođe, koliko god maestalna priča bila. Znate šta se ispreči na tom putu? Naslov. Prosečno 8 od 10 ljudi će pročitati naš naslov, ali samo 2 od 10 će pročitati i ostatak.

Njegovo visočanstvo Naslov je prvi i (uglavnom) jedini utisak koji ostavimo na potencijalnu publiku naše priče ili kako je otac modernog oglašavanja Dejvid Ogilvi rekao: u trenutku kada ste napisali naslov potrošili ste 80 centi svog dolara.
Dakle, hvala što ste stigli do ovog reda.

Pisanje efektnih i efikasnih naslova je ključna veština, bilo da kreiramo sadržaj za društvene mreže, blogujemo, pišemo za portal ili časopis, radimo podkast, držimo obuke ili prezentacije.

Ako želite da tom veštinom ovladate onda nemojte da propustite onlajn radionicu Magnet – osmišljenu kao trosatnu kombinaciju konkretnih lekcija i vežbi, na koje dobijate povratne informacije. Jer sigurna sam da vaša priča zaslužuje još privlačniji naslov i da dođe do što više ljudi!

Na radionici ćete naučiti:

  • Psihologiju iza naslova – kako da koristeći moćne reči i faze privučete ciljnu grupu
  • Najvrednije saveti i smernice kopirajterskih majstora + kako da pronađete inspiraciju u naslovima koji zaradili milione i bili viralni
  • Vrste naslova koje može da koristite u bilo kojem mediju
  • Šablone za naslove koje možete brzo i lako da prilagodite iznova i iznova, tako da ne gubite sate razmišljajući o idejama za naslove
  • Kako da pišete uvode koji će zadržati publiku

A spakovaću vam nešto i za poneti – Čeklistu za efektne i efikasne naslove

KADA? GDE? Radionica Magnet biće održana u subotu, 10. aprila 2021. od 9 do 12h putem Zooma.

INVESTICIJA? 3.000 dinara / 26€

SUPER PONUDA Kupite zajedno moju e-knjigu Začin P: Navigacija za poslovno pripovedanje i onlajn radionicu Magnet po ceni od 59€ (uštedite 8€!).

Ako već pišete naslove koji kidaju, onda ništa.

Zašto sam ja kvalifikovana da vam to znanje prenesem

Moje ime je Aleksandra Petrovski i kada bih iznova čitala sve što sam napisala trajalo bi to duže od 1001 dan.
Čak 17 godina radila sam na različitim pozicijama i u svim vrstama medija, od novinara i urednika, TV i radio reportera do menadžera društvenih mreža i video producenta. Uža specijalnost mi je 3 godine bila upravo pisanje naslovnog bloka. Od 2012. pišem blog (baš ovaj na kome se trenutno nalazite) i edukujem ljude pisanju za web i društvene mreže, a od 2015. do sada poslala sam više od 230 izdanja Curiosity newslettera.

Danas se u najkraćem predstavljam kao brand storyteller. Kreiram sadržaj za nekoliko velikih brendova, uređujem knjige, pomažem brendovima u razvoju da unaprede svoj nastup na društvenim medijima, držim predavanja i treninge o kreiranju online sadržaja za preduzetnike i profesionalne pisce.

Kompanije i organizacije sa kojima sam u poslednjih 5 godina sarađivala: Coca-Cola, OTP banka Srbija, L`Oreal Adria-Balkan, Samsung, Jungle tribe, Centar za promociju nauke, Mercator S, Izdavačka kuća Finesa, Izdavačka kuća Laguna, FEFA fakultet, Poslovi.Infostud, Pioniri Communications, Represent Communications, Jungle tribe, Centar za društveno odgovorno preduzetništvo, Turistička organizacija Nemačke, Turistička organizacija Srbije…

Ukoliko imate još neko pitanje ili nedoumicu, želite da radimo individualno ili da održim posebnu radionicu prilagođenu potrebama vaše kompanije/organizacije/grupe – pišite mi na mejl alex@alex5rovski.com