6 tipova (srpskih) tviteraša

Слика  ŽABA – Otvorio je Twitter zato što je čuo ili video da je to sad in, pa kad je žaba videla da se konji potkivaju i ona digla nogu.
Među onima koje prati su pretežno javne ličnosti i po neki njegov prijatelj sa Facebooka. Ne ume baš najbolje da objasni šta je Twitter, kako se koristi i čemu služi. Njegov Tw nalog povezan je sa FB, pa tako i postavlja objave. Jedan od najčešćih tvitova “Ajde, Nole!” ili “Today is my birthday. Pls RT @JLo <3

Слика

KALIMERO – Koristi Twitter da bi svetu ukazao na sve moguće nepravde, nedostatke i nelogičnosti.
Kalimeru je Twitter odgovor na pitanje “kome da izrečem pečal svoju”, a teme su raznolike. Od pitanja zašto je egipatski sud na smrt osudio 21 osobu optuženu za nasilje tokom fudbalske utakmice, preko zgražavanja nad novokomponovanom muzikom i holivudskim đubretom, do kritikovanja poslanika zato što se besciljno svađaju pred kamerama i skretanja pažnje na nedostatak kućnog vaspitanja dvojice srednjoškolaca koji nisu u busu hteli da ustanu trudnici.

СликаPLJUVAČ – Među mladima poznatiji je još kao Hejter. Twitter vidi kao savršeno mesto da ukaže na svoje nezadovoljstvo, nedopadanje ili eventualne greške drugih.

Ako objekat njegovog nesviđanja (i gradacija na tu temu) ima još i Twitter nalog, pa on može da menšnuje isti – njegovom zadovoljstvu nema kraja! Ogledni primeri: “@veceivan sto vredjas juustina?koji je tebi k*rac?sta ti je decko uradio?nista!sto ga vredjas ondaa?aaaaa?”, “@TanjugNews napisao da je Đoković dobio prvi set protiv Mareja 6:5 haha”, “čekam već 15 minuta da me usluže @CostaCoffeeRS”…

Слика

J*BAČ – Znam da ne zvuči damski, ali samoreklamerstvo opisujem (ali ne i opravdavam) sa: “nisi j***o dok celo selo ne zna”.

Twitter doživljava kao lični dnevnik i ima potrebu da sa svima podeli gde je bio, s kim je bio i šta je radio. Uživa dok istovremeno pozdravlja #prvasmena i #trecasmena samo da pokaže kako se dugo zadržao u provodu i kako je naravno bilo fenomenalno. Dakle, svako foursquareovanje, a njih je više na dnevnom nivou, završi i na Twitteru. Često možete pročitati “I’m at Usce Shopping Center w/ @peraperic” ili “Što je dobar trening danas bio @DreamGym, a sad na pljeskavicu” ili “Pa kaže: Božanstvena ženo, sve ću da ti dam #kafanizacija iiiiidemoooo”.

Слика TV MANIJAK – Kada čitate njegove tvitove imate utisak da se ne odvaja od televizora.
Ili makar da mu je uslovna reakcija nakon što uzme daljinski da uzme i mobilni i krene besomučno da tvituje o svemu što se emituje na televiziji. Najaktivniji je uveče i naravno, najčešće koristi hashtagove #pgs , #utisak i sl. Kada vam ponestane tema za razgovor u frizerskom salonu ili trač partiju sa drugaricama možete da ih nađete na njegovom Tw nalogu.

СликаMISLILAC – Stremi da pokaže svu svoju dubinu i misterioznost.
Njegovi tvitovi su pretežno raznorazni citati, stihovi pesama i Youtube klipovi i na taj način prezentuje svoje trenutno raspoloženje. Između toga ume ponekad da napiše “i tako…” ili varijacije na temu nedokučivosti. To fenomenološki svrstavam u blažu varijantu osobe koja usred bela dana sat vremena stoji uz ogradu mosta. Traže pažnju i toplu ljudsku reč.

* Svaka sličnost sa stvarnim tvitovima je slučajna

3 comments
  1. Pokušala sam da se pronađem među ovih šest tipova, al’ ne ide. Mogla bih biti neki sedmi, recimo “Englez” – imam običaj da prvi dnevni tvit posvetim aktuelnoj vremenskoj situaciji 😀

  2. Ovakvi tekstovi moraju da imaju i dozu neke groteske da bi bili zabavni…prema tome, možda će sledeći biti bolji. Podržavam. 🙂

Nemoguće je da nemaš komentar?!