Učestvujte u Curiosity Chatu

Da li su i vama savetovali da izaberete jedno zanimanje, a vi ih niste poslušali?

Na pitanje čime se bavim odgovor je poduži i nekada mi je neprijatno da sve nabrajam, iako sam vrlo ponosna i uživam u svemu što radim. Čak sam se brinula da li je sa mnom sve ok, sve dok se nisam okružila ljudima koji uspešno balansiraju između više različitih poslova i interesovanja. Ta razmena dobre energije i međusobne podrške podstakla me je da pokrenem priču o multipotencijalistima i to ne samo online (kroz blog i newsletter), već i u formi okupljanja uživo. Tako se rodila ideja za Curiosity Chat.

Šta je Curiosity Chat?

Događaj koji okuplja multipotencijaliste / univerzalce / renesansne osobe – jednom rečju svestrane ljude previše radoznale da bi se uklopili u nametnutu društvenu predstavu o jednom pravom pozivu koji treba da pronađemo i da se njime bavimo celog života.
U formi otvorenog dijaloga razmenjujemo iskustva i ideje kako da “prigrlimo” svoja različita interesovanja i kreativne težnje, prihvatimo svoj unutrašnji sklop i uzmemo najbolje od njega.

Kako je koncipiran događaj?

Sastoji se iz 4 celine:

  • U uvodnom delu ispričaću vam o istorijskoj ličnosti koja je bila svestrana osoba, kako može da nas inspiriše i šta iz njenog primera možemo svi zajedno da naučimo.
  • Centralni deo predstavlja polučasovni intervju sa osobom iz našeg okruženja, tokom koga ćemo između ostalog saznati zašto je odabrao/la takav put i kako okolina reaguje, kako se prilagođava novim poslovima, kako pronalazi nove angažmane, kako kombinuje dosadašnja i stiče nova znanja, kako održava fokus i postavlja prioritete, šta je dobra, a šta loša strana svestranosti…
  • Kasnije se razgovoru priključuje još jedna osoba, koja je došla na poziv glavnog gosta i zajedno ćemo joj postavljati pitanja. Izbor je na gostu – da li će to takođe biti multipotencijalista (neko ko ga razume, podržava, deli slične strasti i izazove) ili neko potpuno suprotan, ko bi baš trebalo da čuje ovu priču (npr. ima potencijal da razvije još neke svoje talente, ali mu je potrebno ohrabrenje i podrška)
  • Umesto klasičnih pitanja i odgovora u finalnom delu pokušaćemo sve da uključimo u zajednički razgovor tako što će neko od dobrovoljaca iz publike dati komentar na razgovor ili postaviti pitanje, a osoba koja odgovori će potom i sama biti u prilici da postavi naredno pitanje.

Kome je namenjen?

Ljudima koji pored redovnog posla razvijaju sopstveni biznis, ljudima koji istovremeno rade više različitih poslova ne želeći da se odluče za jednu karijeru, ljudima koji se na svakih nekoliko godina oprobaju u potpuno različitoj oblasti i ljudima koji na poslu imaju više uloga i rade u više različitih oblasti.
Svestranim intelektualcima, radoznalim, inovativnim i multitalentovanim stvaraocima, koji ne sabotiraju svoj uspeh, već vole da uče o različitim temama, istražuju i savladavaju nove veštine.

Kada i gde se održava ovaj događaj?

Jednom mesečno (najčešće četvrtkom od 18h do 20h) u ušuškanom kreativnom prostoru u centru Beograda. Prisustvo događaju je besplatno, ali je neophodno prethodno prijavljivanje ovde jer je broj mesta ograničen na 30.
Ako vas zanima da budete obavešteni o narednim događajima, da vidite sumiranje prethodnih razgovora ili ste generalno svestrana i radoznala osoba – prijavite se na moj nedeljni Curiosity newsletter.

Mogu li ja da učestvujem ili predložim gosta?

Radujem se da čujem svaki predlog za sagovornika, zato ne časite časa da mi pišete mejl. Svrha ovih događaja jeste da proširimo krug poznanstava i da čujemo što više autentičnih iskustava.

Prethodni gosti bili su Tijana Đuričić, Srđan Atanasovski, Predrag Mitrović, Viktor Lazić, Sanja Milosavljević, Mario Frleta, Marjana Brkić, Aleksandra Jovanić, Sonja Dakić i Milica Čalija. Branislav Maričić, Lidija Maričić Savusalo, dr Milica Velimirović, Darija Medić, dr Milica Kljajić, Elena Srzentić Frleta i Jasmina Šaronjac.

Kako možemo da sarađujemo?

Pišite mi na mejl ako:
– organizujete događaj/konferenciju (otvorenog ili zatvorenog tipa) i želite da u okviru njega uradim Curiosity Chat intervju ili prenesem najvažnije lekcije iz dosadašnjih razgovora sa svestranim ljudima
– želite da ugostite Curiosity Chat u svom kreativnom prostoru, da fotografišete događaj ili da uradite ilustracije inspirisani temom ili gostima

Šta kažu učesnici?

Neobični gosti, puni neke divne, pozitivne energije koji su već postigli tako puno a planiraju da postignu i još više, a tako skromni sa druge strane, voljni da dele, i koji vas prosto inspirišu i pokrenu na promišljanje, istraživanja i pokret u sopstvenom životu.

– Mina Stefanović, aktivistkinja slučajno u ICT sektoru

Curiosity Chat je prava “oaza” za sve one čiji je spektar interesovanja toliko širok da ne pripada nijednom postojećem profesionalnom i životnom okviru. Na ovim okupljanjima, u razgovoru sa fenomenalnim gostima, shvatate da ograničenja ne postoje i da možete biti uspešni dok u praksi spajate “nespojivo”. Za nekog ko godinama korača ovim putem, ovakav događaj u isto vreme dolazi kao pozitivna potvrda, inspiracija i podstrek.

Katarina Mitić, muzikolog i marketing menadžer