Curiosity Chat

Da li su i vama savetovali da izaberete jedno zanimanje, a vi ih niste poslušali?

Na pitanje čime se bavim odgovor je poduži i nekada mi je neprijatno da sve nabrajam da ne bih bila doživljena kao neozbiljna i površna, iako sam vrlo ponosna i uživam u svemu što radim. Balansiranje između više različitih poslova, karijera i(li) interesovanja nije uvek lako, ali je uvek uzbudljivo. Šta me u svemu tome pokreće, odgovor je jednostavan – radoznalost.

Odatle se rodila ideja za Curiosity Chat. Projekat je pre svega namenjen polimatima polimate / multipotencijalistima / univerzalcima / renesansnim osobama – jednom rečju svestranim ljudima previše radoznalim da bi se uklopili u nametnutu društvenu predstavu o jednom zanimanju koje treba da pronađemo i da se njime bavimo celog života.

Zašto smatram ovu temu bitnom? Kombinujući sva svoja znanja i veštine svestrani ljudi stvaraju autentično vredne proizvode, osim toga neretko je reč o celoživotnim učenicima, kreativnim i agilnim ljudima, što su veoma cenjene sposobnosti. Živimo u VUCA svetu u kome je vrlo važno suočavanje sa promenama, konstantno učenje novih stvari i očuvanje mentalne ravnoteže u nepoznatim situacijama.

Tokom 2019. organizovala sam 10 tematskih Curiosity Chat okupljanja (detaljnije o tome) tokom kojih smo u formi otvorenog dijaloga razmenjivali iskustva i ideje kako da “prigrlimo” svoja različita interesovanja i kreativne težnje, prihvatimo svoj unutrašnji sklop i uzmemo najbolje od njega.

Misija ohrabrenja svestranosti i radoznalosti se u 2020. godini nastavlja na društvenim medijima uz podršku Fondacije Dva 37.

U nastavku su prethodni tekstovi koje sam na blogu objavila na tu temu.