Curiosity Chat

Da li su i vama savetovali da izaberete jedno zanimanje, a vi ih niste poslušali?

Na pitanje čime se bavim odgovor je poduži i nekada mi je neprijatno da sve nabrajam da ne bih bila doživljena kao neozbiljna i površna, iako sam vrlo ponosna i uživam u svemu što radim. Balansiranje između više različitih poslova, karijera i(li) interesovanja nije uvek lako, ali je uvek uzbudljivo. Šta me u svemu tome pokreće, odgovor je jednostavan – radoznalost.

Odatle se rodila ideja za Curiosity Chat. Projekat je pre svega namenjen polimatima polimate / multipotencijalistima / univerzalcima / renesansnim osobama – jednom rečju svestranim ljudima previše radoznalim da bi se uklopili u nametnutu društvenu predstavu o jednom zanimanju koje treba da pronađemo i da se njime bavimo celog života.

Zašto smatram ovu temu bitnom? Kombinujući sva svoja znanja i veštine svestrani ljudi stvaraju autentično vredne proizvode, osim toga neretko je reč o celoživotnim učenicima, kreativnim i agilnim ljudima, što su veoma cenjene sposobnosti. Živimo u VUCA svetu u kome je vrlo važno suočavanje sa promenama, konstantno učenje novih stvari i očuvanje mentalne ravnoteže u nepoznatim situacijama.

Tokom 2019. organizovala sam 10 tematskih Curiosity Chat okupljanja (detaljnije o tome) tokom kojih smo u formi otvorenog dijaloga razmenjivali iskustva i ideje kako da “prigrlimo” svoja različita interesovanja i kreativne težnje, prihvatimo svoj unutrašnji sklop i uzmemo najbolje od njega.

Misija ohrabrenja svestranosti i radoznalosti se u 2020. godini nastavlja na društvenim medijima uz podršku Fondacije Dva 37.

U nastavku su prethodni tekstovi koje sam na blogu objavila na tu temu.

Kako da se ne plašim svojih želja?

Curiosity Chat sa Sonjom Dakić: Šta nam niko ne kaže o novom početku
Pogledajte ceo razgovor

Curiosity Chat sa Milicom Čalijom: U školi mjuzikla “treniram” za stresne situacije u preduzetništvu
Pogledajte ceo razgovor

Curiosity Chat sa Aleksandrom Jovanić: Kad ti kažu “nema leba od toga”, a ti nađeš zaobilazni put da ostvariš svoju želju
Pogledajte ceo razgovor

Curiosity Chat sa Marjanom Brkić: Sve što učite tokom života kad-tad ćete upotrebiti
Pogledajte ceo razgovor

Mislili su da se šali kada je napustio bankarstvo u Moskvi i došao u Beograd da mesi testo, a sada bi se menjali s njim
Pogledajte ceo razgovor

Sanja Milosavljevic

Jer kada introvertna žena izađe iz komfor zone događa se neverovatna promena…
Pogledajte ceo razgovor

Curiosity Chat sa Viktorom Lazićem: Talenat i hrabrost su ništa naspram discipline i truda
Pogledajte ceo razgovor

Predrag je kardiolog i profesor, roker i violinista, književnik i inženjer… Na pitanje “ALI, KAKO?” ima jednostavan odgovor
Pogledajte ceo razgovor

Curiosity Chat sa Tijanom Đuričić: Stalno ideš i govoriš ljudima da svi mogu sve. Da li si ti šašava?
Pogledajte ceo razgovor