Bojan Džodan – fotograf, naučni novinar, aikidista, robotičar, fizičar

Ne možeš da staviš Đenku pored akademika? Pa naravno da možeš – ispričao mi je Bojan Džodan prisećajući se razgovora sa svojim profesorom na Fizičkom fakultetu.

Postoje različiti načini da realizujete svoje dečije snove, kao i da dobijete odgovore na pitanja za kojima tragate.

Bojan Džodan je napustio studije teorijske fizike i stvarnost počeo da razume i preispituje kroz fotografiju i pisanje. Njegova (potencijalna) profesija i hobi praktično su zamenili mesta. Danas je nagrađivani digitalni umetnik i naučni novinar, osnivač bloga Paralaksa: Vodič za razumevanje stvarnosti.

Pričali smo i o tome kakav ga je izlazak iz komfor zone “dočekao” kada je ostvario svoj tihi dečački san, kako je držao svoj ego pod kontrolom, zašto mu “titule” nisu važne…

Preslušaj 31. epizodu *fusnota podkasta i na drugim audio platformama: SoundCloudDeezerGoogle PodcastsApple Podcasts i Podcast.rs.

Pogledaj sve prethodne podkast epizode.

Podkast je projekat Fondacije Dva 37, koji za cilj ima promociju multipotencijalizma i podršku multipotencijalistima. Pridruži se kružoku Multipotencijalisti.

PODRŠKA Ukoliko želiš da podržiš dalje kreiranje i napredak *fusnota podkasta možeš to da učiniš PayPal donacijom na ovom linku.

MECENE

Pokrovitelj pitanja “Bez kog znanja ili veštine ti ne bi bio osoba sa kojom danas razgovaram?” je ZULKE, globalni provajder inovativnih usluga. Čvrsto veruju da su inovacije i tehnologija pozitivna snaga promena za biznis i za društvo, i podržavaju napore svojih klijenata da osmisle i stvore održivu budućnost. Realizuju ideje i kreiraju nove poslovne modele za svoje klijente razvijajući usluge i proizvode zasnovane na novim tehnologijama – od početne vizije do krajnje upotrebe. Zühlke – empowering ideas! Saznaj više o njima.

Pokrovitelj pitanja “Za šta uvek imate vremena?” je GRAND KAFA, koja nam poručuje: Hajde da imamo vremena! Dobre stvari u životu traže vreme. Vreme da se pripreme i vreme da se u njima uživa. Zato, hajde da odlučimo da svakog dana imamo vremena za ono što je stvarno važno. Za sebe, za zajedničku šoljicu kafe i sve one male stvari koje čine život.
Pridružite se zajednici na Instagramu https://www.instagram.com/grand.kafa/

KROJAČEVA ŠKOLA je provereno udobno i sigurno online mesto za multipotencijaliste, ljude kojima je znanje strast, za one koji streme promeni karijere i ličnom razvoju. Kvalitetni online kursevi koji ostaju trajno dostupni, stručnjaci sa iskustvom u transferu znanja i 100% video lekcije. Uz promo kod FUSNOTA imate 20% popusta na sve kurseve.
https://www.krojacevaskola.com/

Alex nosi Majicu sa pričom
https://paralaksa.blog/majice-sa-pricom/

Kamera i montaža: Miloš Damnjanović

Vizuelni identitet: Ivana Popović
https://www.instagram.com/mali_iv/

Muzika za špicu: Sanja Stevanov
https://soundcloud.com/sanja_stevanov

Nemoguće je da nemaš komentar?!