Milica Čalija – preduzetnica, biznis mentorka, filološkinja, autorka, mama

Pre početka razgovora našalila sam se sa Milicom da ću je ipak predstaviti, za slučaj da je neko ne zna, ali i da sam odlagala da je pozovem u goste pribojavajući se rečenice “ja neću takvu najavu”.

Milica Čalija je dvostruka dobitnica Pekićeve nagrade, stručni prevodilac za italijanski jezik, bivša TV voditeljka (da, kultne Garaže), novinarka, direktorka marketinga i komunikacija, preduzetnica još od studentskih dana, suosnivačica i suvlasnica meni dragih Anđela kolača , biznis mentorka koja je u 37. godini upisala master iz pozitivne psihologije, promoterka važnosti brige o mentalnom zdravlju, bas gitaristkinja iz hobija i mama 3 školske dece. Žena od akcije, ona što ume da ljubav pretvori u glagol. Voli mnoge stvari i voli da ih otelotvori.

Pričale smo o svim njenim šeširima i verzijama. Od spoznaje zašto je zapravo odabrala da studira italijanski jezik (vrlo zabavna priča!), preko redefinisanja parametra uspeha, sagorevanja na poslu, pogleda na novac i popularnost, uživanju kada stvari radi prvi put i procesu učenja, do lične dozvole da ima vremena za sebe i zašto ipak svesno drži svoju listu obaveza predugom.

Važno mi je da radim stvari prvi put, da nešto novo naučim, da razvijam sinapse u mozgu i izlazim iz komfor zone. Da uđem u cipele drugih ljudi koje ja učim, jer često vidim horor u njihovim očima “sve što radim je pogrešno, ja ovo nikada neću naučiti”. Taj osećaj neprijatnosti je zapravo najsigurniji znak da učiš nešto novo i njega sam počela da cenim” – rekla mi je Milica.

Bonus: samoinicijativno je dala jedno veliko obećanje (ja sam je samo pitala kakav odnos ima prema odlaganju i nedovršenom poslu).

Preslušaj 32. epizodu *fusnota podkasta i na drugim audio platformama: SoundCloudDeezerGoogle PodcastsApple Podcasts i Podcast.rs.

Pogledaj sve prethodne podkast epizode.

Podkast je projekat Fondacije Dva 37, koji za cilj ima promociju multipotencijalizma i podršku multipotencijalistima. Pridruži se kružoku Multipotencijalisti.

PODRŠKA Ukoliko želiš da podržiš dalje kreiranje i napredak *fusnota podkasta možeš to da učiniš PayPal donacijom na ovom linku.

MECENE

Pokrovitelj pitanja “Bez kog znanja ili veštine ti ne bi bio osoba sa kojom danas razgovaram?” je ZULKE, globalni provajder inovativnih usluga. Čvrsto veruju da su inovacije i tehnologija pozitivna snaga promena za biznis i za društvo, i podržavaju napore svojih klijenata da osmisle i stvore održivu budućnost. Realizuju ideje i kreiraju nove poslovne modele za svoje klijente razvijajući usluge i proizvode zasnovane na novim tehnologijama – od početne vizije do krajnje upotrebe. Zühlke – empowering ideas! Saznaj više o njima.

Pokrovitelj pitanja “Za šta uvek imate vremena?” je GRAND KAFA, koja nam poručuje: Hajde da imamo vremena! Dobre stvari u životu traže vreme. Vreme da se pripreme i vreme da se u njima uživa. Zato, hajde da odlučimo da svakog dana imamo vremena za ono što je stvarno važno. Za sebe, za zajedničku šoljicu kafe i sve one male stvari koje čine život.
Pridružite se zajednici na Instagramu https://www.instagram.com/grand.kafa/

KROJAČEVA ŠKOLA je provereno udobno i sigurno online mesto za multipotencijaliste, ljude kojima je znanje strast, za one koji streme promeni karijere i ličnom razvoju. Kvalitetni online kursevi koji ostaju trajno dostupni, stručnjaci sa iskustvom u transferu znanja i 100% video lekcije. Uz promo kod FUSNOTA imate 20% popusta na sve kurseve.
https://www.krojacevaskola.com/

Alex nosi majicu Prin.ku
https://www.instagram.com/prin.ku/

Kamera i montaža: Miloš Damnjanović

Vizuelni identitet: Ivana Popović
https://www.instagram.com/mali_iv/

Muzika za špicu: Sanja Stevanov
https://soundcloud.com/sanja_stevanov

Nemoguće je da nemaš komentar?!