Tijana Andžić Burić – računovođa, imidž konsultant, preduzetnica, karijerni i biznis coach

Zašto je problem da pitamo? Stalno očekujemo da nas neko prepozna za nešto, da nas šef prepozna za unapređenje. A jednostavnije je da skrenemo pažnju na ono što radimo. Vodilja “Pojednostavi i pitaj, biće ti dato” mi je kasnije otvorila mnoga vrata – kaže moja sagovornica u 30. epizodi *fusnote.

Tijanina porodica je sa jednom kesom prebegla iz ratnog Sarajeva. Više od deceniju kasnije ona je sa jednim koferom otišla u Njujork za svojim snovima. Što je duže gledala iz kancelarije na 36. spratu Rokfeler centra – shvatala je da to više i nisu njeni snovi.

Kada je dopustila da je kreativnost i radoznalost vode u nove oblasti, počela su da joj se otvaraju nova vrata i pre nego što bi stigla da pokuca na njih. Spoznala je da postoji drugačiji svet od onog u kome je odrasla i da naše okruženje ne opredeljuje naše mogućnosti.

Svaka investicija u znanje za mene nikada nije propala, jer znam da će se to nekada vratiti. Tako sam i odgajana. Moj tata je uvek govorio: “Ne moraš da imaš sve petice, ne moraš da budeš najbolja na takmičenjima. Samo idi, druži se, dobijaj nova iskustva”.

Između dva veoma tražena i dobro plaćena posla – odabrala je treći, nesiguran. Nekada računovođa, danas preduzetnica Tijana Andžić Burić podelila je sa nama svoju *fusnota priču kako joj je najteža odluka u životu donela najveći mir i slobodu.

Preslušaj 30. epizodu *fusnota podkasta i na drugim audio platformama: SoundCloudDeezerGoogle PodcastsApple Podcasts i Podcast.rs.

Pogledaj sve prethodne podkast epizode.

Podkast je projekat Fondacije Dva 37, koji za cilj ima promociju multipotencijalizma i podršku multipotencijalistima. Pridruži se kružoku Multipotencijalisti.

PODRŠKA Ukoliko želiš da podržiš dalje kreiranje i napredak *fusnota podkasta možeš to da učiniš PayPal donacijom na ovom linku.

POKROVITELJ PITANJA – ZUHLKE
Zühlke je globalni provajder inovativnih usluga. Čvrsto veruju da su inovacije i tehnologija pozitivna snaga promena za biznis i za društvo, i podržavaju napore svojih klijenata da osmisle i stvore održivu budućnost. Realizuju ideje i kreiraju nove poslovne modele za svoje klijente razvijajući usluge i proizvode zasnovane na novim tehnologijama – od početne vizije do krajnje upotrebe. Zühlke – empowering ideas! Saznaj više o njima.

KROJAČEVA ŠKOLA je provereno udobno i sigurno online mesto za multipotencijaliste, ljude kojima je znanje strast, za one koji streme promeni karijere i ličnom razvoju. Kvalitetni online kursevi koji ostaju trajno dostupni, stručnjaci sa iskustvom u transferu znanja i 100% video lekcije. Uz promo kod FUSNOTA imate 20% popusta na sve kurseve.
https://www.krojacevaskola.com/

Alex nosi majicu PrinKu
https://www.instagram.com/prin.ku/

Kamera i montaža: Miloš Damnjanović

Vizuelni identitet: Ivana Popović
https://www.instagram.com/mali_iv/

Muzika za špicu: Sanja Stevanov
https://soundcloud.com/sanja_stevanov

Nemoguće je da nemaš komentar?!