Ovo je trebalo da bude vlog

Rizikovaću da već posle pročitanih prvih nekoliko redova panično kliknete na X i zatvorite ovaj blog post.

Moja današnja tema je inovacija.

I da. Svi mi mahom blagonaklono gledamo na male promene kod već postojećih proizvoda. Međutim, najveće inovacije, one koje zaista menjaju svet… E tu nam je već potrebno mnooogo više vremena da ih prihvatimo.

To može da potraje i decenijama.

Konkretno, futurista Paul Saffo kaže da je potrebno 30 godina da nova ideja prodre u kulturu.

Zato će možda nekima priča u ovom videu izgledati pomalo apstraktno, ali ono o čemu govorimo postaće u bliskoj budućnosti (NADAM SE!) deo naše svakodnevnice.

Provodim vas kroz jednu od malobrojnih pametnih zgrada kod nas, koja je sagrađena tako da ostvaruje značajnu uštedu na polju potrošnje energije - električne i toplotne, kao i potrošnja pijaće vode.

Ovo je već druga zelena zgrada Societe Generale Banke na Novom Beogradu i ja sam oduševljena na koliko se detalja mislilo. Počev od parkinga sa solarnim punjačima za vozila na električni pogon dostupnog za sve, preko sistema kojim se sakuplja i koristi kišnica (umesto pijaće vode!) za tehničke potrebe, pa do afirmacije reciklaže na svakom ćošku.

Zamislila sam ovo kao vlog, međutim, dvojica momaka su mi ukrala slavu. 🙂

U takvom inspirativnom okruženju proćaskala sam sa Vitomirom Jevremovićem i Srećkom Šekeljićem o tome kako će bankarstvo izgledati u budućnosti, u kom segmentu možemo da očekujemo inovacije, kako su uopšte inovatori prihvaćeni i šta im je zajedničko.

 

Dakle, shvatili ste: budite otvoreni da date šansu novim idejama i hrabri da svoje realizujete!

Nemoguće je da nemaš komentar?!