Nema smicalica, samo dobre preporuke | Izazovi radost 20

ap1ir Splet okolnosti je tako hteo da 20. webizodu YouTube serijala Izazovi radost objavim na Svetski dan šale. Nisam pripremila nikakvu smicalicu, ali verujem da smo vam Brana i ja kroz sve ove video klipove dale razlog da se iskreno smejete.
Meni je interesantno i predstavlja mi zadovoljstvo da sa vama delim ovakve preporuke, kao što nadam se i vama bude zanimljivo da čujete i vidite o različitim pojavama vrednim pažnje.
Uživajte u jubilarnoj webizodi. Javite mi utiske i ako su vam se dopali predlozi – podelite video sa prijateljima, ulepšajte dan i njima i meni.

TRANSKRIPT
Zdravo, ljudi! Verovali ili ne ovo je 20. webizoda serijala Izazovi radost. Verujem da ste već navikli da vam iz nedelje u nedelju Branislava ili ja preporučujemo kako da pametno provedete svoje slobodno vreme, a evo šta sam vam ja pripremila za ovu jubilarnu webizodu.

Preporuka 1: Mesečni magazin

Super mi je došao Branin izazov, jer ovo je nešto o čemu sam želela da pričam još od početka serijala i na taj način pružim podršku. Osim što smo startovali negde u isto vreme – imamo zajedničku misiju, da motivišemo ljude da oplemene svoj život. U pitanju je Original magazin, namenjen pre svega proaktivnim mladim ljudima, kojima je važno da rade na svom duhovnom razvoju.
Tu su i reportaže, ozbiljne polemike o budućnosti ove zemlje i uloge mladih, nacionalna istorija i nacionalna geografija, razgovori sa najpoznatijim i najvažnijim umetnicima u Srbiji.
Saradnici magazina su uvaženi i popularni profesori srpskih fakulteta, najveći stručnjaci u svojim poljima, istoričari, umetnici, najpopularniji srpski pisci, dramaturzi, režiseri… Oni govore o svojim inspiracijama, o svojoj viziji, o mladosti, o značaju edukacije.
Za studente na fakultetima je besplatan, možete ga čitati i u elektronskoj formi na sajtu Nedeljnika, čiji novinari takođe pišu za Original, a njima se pridružuju i studenti, koji su uvek posebno predstavljeni. Verujem da već znate da je osnivač Fondacija Novak Đoković. Pokrivaju teme iz oblasti kulture, obrazovanja, umetnosti, sporta i nauke. Poslednji broj pročitala sam bukvalno od korice do korice, uživala sam i saznala nešto novo.

Preporuka 2: Film

Preporučujem vam film koji će vas potpuno relaksirati, ali i napuniti pozitivnom energijom. U pitanju je film “Edi zvani Orao”, inspirisan istinitom pričom o Majklu Ediju Edvardsu netipičnom ali hrabrom ski-skakaču koji nikada nije prestao da veruje u sebe uprkos tome što cela nacija jeste.
Uz pomoć harizmatičnog i buntovnog trenera, Edi uspeva da postane nacionalni heroj koji je predstavljao Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Kalgariju 1988. godine.
Edi “Orao” Edvards je postao poznat po tome što je bio 10 kilograma teži u odnosu na svoje rivale i izuzetno kratkovid, ali to ga nije sprečilo da nastupa sa naočarima. Njegovi loši rezultati su ga činili sve popularnijim – što je gore skakao i postizao slabije rezultate, postajao je traženiji.
Film je upravo stigao u domaće bioskope, a pogledajte i detaljnije o životu Edija Edvardsa.

Preporuka 3: Dešavanje u Beogradu

Toliko verujem da će ovo biti valjano da vam a pri ori preporučujem. Počev od 12. aprila, pa svakog drugog utorka u mesecu u Mikser House-u biće upriličen događaj “Na kafi sa naučnikom”.
Ideja je da se na nesvakidašnji, neformalni i interesantan način publici približe naučne novosti, savremena dostignuća u nauci, tehnološka otkrića i novine tehnološkog razvoja, a sve pod okriljem Istraživačke stanice Petnica.
Čast da otvori ovaj, nadam se, dug niz događaja imaće dr Biljana Stojković, priznati evolucioni biolog, koja će vas podstaći da se zapitate da li je Darvin bio u pravu. Vodiće razgovor na temu “Kako je nastao život na Zemlji”.
Ulaz je besplatan, samo prethodno u Mikseru treba da preuzmete pozivnicu. I ako dođete, obavezno mi se javite!
Javite mi takođe i ukoliko imate dobar predlog kako da kvalitetno provedemo svoje slobodno vreme, a znate već – ako su vam se ove preporuke svidele podelite video sa svojim prijateljima.
Radujem se nekom narednom videu, a nadam se i vi. Do tada – budite dobro! Pozdrav.

_______

Ako ne želite da propustite naredne webizode serijala Izazovi radost ili moje nedeljne preporuke za čitanje i gledanje, prijavite se na besplatan Ne propusti… newsletter. (napomena: Obratite pažnju na Spam ili Promotions, jer vrlo često mejl završi tamo )

Nemoguće je da nemaš komentar?!