Preporuka prste da poližeš | Izazovi radost 22

ytir1site

Ukoliko ste gledali Branislavin prethodni video onda znate da smo odlučile da promenimo termin kada objavljujemo nove webizode serijala Izazovi radost, a to je nedelja. Sve ostalo je po starom – tu su nova tri predloga kako da kvalitetno provedete svoje slobodno vreme.

Jedan od njih dugo sam čuvala i čekala pravi trenutak da vam ga preporučim. Ukoliko tek sada otkrivate taj sajt uverena sam da će biti oduševljeni kao dete u prodavnici slatkiša. Drugi predlog se zaista i tiče slatkiša i jedno je od mojih omiljenih mesta u Beogradu, za koje sa sigurnošću znam da je šarmiralo sve koji su makar jednom zavirili tamo.

Uostalom, govorila sam o tome u 22. webizodi Izazovi radost, tako da ne bih da se ponavljam.

Kliknite play i uživajte 🙂 Ako vam se video svidi – lajkujte ga i podelite sa prijateljima.

TRANSKRIPT 22. webizode serijala Izazovi radost

Zdravo, ljudi!
Ja sam Aleksandra, a vi gledate 22. webizodu serijala Izazovi radost u kome vas inspirišemo da kvalitetno provedete svoje slobodno vreme i oplemenite dane.
Brana je prošle nedelje imala veoma izazove predloge, pa hajde da vidimo da li ću joj adekvatno odgovoriti.

Preporuka 1: Koristan sajt

Ovo sajt sam dugo ljubomorno čuvala i čekala pravi trenutak kada da vam ga preporučim. On je došao! U pitanju je Open culture, koji najveća meni poznata riznica besplatnih kulturnih i obrazovnih medija na internetu. Dakle, pronaćićete hiljade besplatnih kurseva, više stotina besplatnih filmova, audio i elektronskih knjiga, lekcije stranih jezika, ali ne samo to…
To je baza koja se stvara bezmalo 10 godina i zaista ima mnoga, mnoga kapitalnih i veoma vrednih dela. Možete da pronađete Aristotelove knjige, Hemingvejeve ili Ajnštajnove audio zapise, pa onda liste omiljenih Kjubrikovih, Tarantinovih i Linčovih filmova. Verujem da ćete se osećati kao dete u prodavnici najfinijih slatkiša.

Preporuka 2: Poslastičarnica

Ovo delom izlazi iz okvira onoga što inače predlažem, ali sam ipak odlučila da govorim o poslastičarnici DJ jer ne postoji osoba kojoj sam je preporučila, a da nije bila oduševljena. Inače, osnivač je Čeh koji je dolaskom u Beograd promenio ime u Dragomir Jovanović i neke 1936. se udružio sa čuvenim poslastičarem Lubardićem. Njihovi specijaliteti služili su se i na kraljevskom dvoru.
Za današnje uslove ona je skromnog izgleda, ali su zato kolači kvalitetom znatno iznad velike većine koje sam probala. Ono što je ipak meni posebno obožavanje kod njih su sladoledi i među ukusima apsolutni favoriti mak i cimet. Osim toga nisu mnogo eksperimentisali sa ukusima i možete naći 10 standardnih ukusa, ali sam sladoled nije kremast, presladak i nije težak za stomak kako neki drugi umeju da budu.
I da… poslastičarnica se nalazi preko puta Treće beogradske gimnazije, odnosno na uglu Mišarske i Svetozara Markovića.

Preporuka 3: TV emisija

Znam da naslov treće preporuke deluje potpuno neočekivano, jer ja veoma retko do nikako ne gledam televiziju. Međutim, tu je blaženi Youtube zahvaljujući kome sam nedavno otkrila serijal pod nazivom “Na skriveno te vodim mesto“. Ranije je emitovan, nisam siguran da je još uvek to slučaj, na RTS i u pitanju je putopisna reportaža kroz koju se upoznajemo sa prirodnim lepotama Srbije. U svakoj emisiji gostuje druga poznata ličnost u svojstvu “turističkog vodiča” i govore o određenom mestu. Trajanje epizode je dvadesetak minuta, što je taman po mojoj meri, mada iskrena da budem za razliku od priča, nisam oduševljena samom produkcijom.
Obavezno pogledajte epizodu u kojoj gostuje genijalni Emir Kusturica, on jeste ugostio autorku Vitku Vujović na Mokroj gori, ali ćete čuti zaista vredne detalje o ovom kraju. Ima još dosta odličnih priča, ali ostavljam vama da pogledate.
Javite mi kako vam se dopada, a i pišite mi u komentarima ili na društvenim mrežama šta mislite o promeneni termina kada objavljujemo Izazovi radost video.
Prijavite se na moj YouTube kanal i Ne propusti… newsletter da biste ostali u toku sa svim mojim preporukama za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.
I naravno – budite dobro do narednog gledanja i čitanja. Pozdrav.

Nemoguće je da nemaš komentar?!