Događaji koje ni vi ne treba da propustite u narednom periodu | IZAZOVI RADOST

Dugo u serijalu Izazovi radost nismo imale klasične preporuke, te sam rešila to da nadoknadim predlogom jednog animiranog filma, dve knjige i tri muzička događaja u najavi. Verujem da ćete pronaći nešto za sebe u novoj epizodi.

PS Obavezno odgledajte video do kraja, jer vas čeka iznenađenje! 😉

_____________

TRANSKRIPT

Zdravo i dobrodošli u 10. epizodu druge sezone serijala Izazovi radost. Tokom prve sezone navikli ste da na osnovu naših iskustava dobijate preporuke kako da kvalitetno provedete svoje slobodno vreme. Međutim sada smo vam Brana i ja izdvojile događaje kojima nameravamo da posvetimo pažnju u narednom periodu.

Ja sam izabrala malo više od tri. Mnogo više. Jedan film, dve knjige. Ok, to nisu događaji, i tri muzička spektakla u najavi. A tu je i bonus iznenađenja, zato odgledajte do kraja, obavezno.

Čula sam zaista dobre preporuke za animirani film Baby boss, a i trejleri su prilično gledani. I više je crtać za odrasle, jer će iz iskustva prepoznati odnose koji su predstavljeni u filmu. Beba govori odraslim glasom, nosi aktovku i ponaša se kao odrasla osoba, čak organizuje ostale bebe u borbi protiv neprijatelja za pažnju odraslih, a to su psi. Komentari su zaista simpatični i možda ima nesreću što se ove godine očekuju dve velike franšize Trolovi i Štrumpfovi, koji bi mogli da pomute njegovu slavu.

Film Baby boss ili Mali šef je od 13. aprila u domaćim bioskopima.

Izdvojila sam dve knjige, koje nisu stručna literatura, a koje moram da priznam da sam već počela da čitam, to su “Od sedam do tri” i “Ništa nije istina i sve je moguće“. Kaporov roman “Od sedam do tri” meni je posebno interesantan jer tu opisuje svoj deo kako kaže činovničkog života, dok je osamdesetih godina radio u Jugoslavija publiku, u to vreme vrlo specifičnoj marketinškoj firmi. Bio je dakle preteča današnjih kopirajtera.

Drugi roman je smešten praktično u današnje vreme i govori o Rusiji s početka 21. veka, o društvenom i moralnom vakumu, o novim bogatašima i novim modelima moći. Piter Pomerancev je kao i Momo Kapor sjajan novinski pisac, tako da ovaj roman ima elemente autobiografije, eseja i putopisa. Između ostalog, dotiče se i teme medijske manipulacije. Ako je neko od vas već pročitao, javite mi svoje utiske.

Krajem marta će u Beogradu biti tri sjajna muzička događaju. Da krenemo redom, 24. mart u Mikser hausu pank rok sastav iz Šapca Goblini slavi 20 plus godina od njihovog najpoznatijeg albuma “U magnovenju”. Ja ih obožavam još od tinejdžerskih dana i na njihovim svirkama je uvek nabijeno energijom. A onda nešto potpuno drugačije, dan kasnije u Areni koncert imaju 2 CELLOS. Bila sam već na njihova dva koncerta, tako da mogu da potvrdim da Luka Šulić i Stjepan Hauser umeju takođe da naprave odličnu atmosferu, a sada iz Beograda kreću svetsku turneju na kojoj će predstaviti svoje nove obrade filmske muzike. Nekoliko dana kasnije, odnosno 30. marta u Sava centru biće Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox. Prema onome što sam gledala na Youtube snimcima izgleda vrlo primamljivo.

I sada bonus iznenađenje, za sve one koji se zanimaju za tehnologije, inovacije i marketing. Jedna od najboljih konferencija jugoistočne Evrope u toj oblasti Spark.me zakazana je za 29. i 30. maj. Konferencija je vrlo podsticajna i interaktivna, okuplja kvalitetne međunarodne govornike i brojne zanimljive i preduzimljive ljude. Ja sam se prošle godine odlično provela, i zato sam srećna što sada sa vama mogu da podelim promo kod alex5rovski150 za 15% popusta na cene karata za Spark.me (detalji na linku). Slobodno me pitajte šta god vas zanima u vezi sa tim, a ja se nadam da se vidimo i u Budvi.

Naravno, gledamo se i čitamo do tada na mom blogu, njuzleteru ili još nekom valjanom događaju.

Budite dobro. Zdravo!

Nemoguće je da nemaš komentar?!