Događaji koje ni vi ne treba da propustite u narednom periodu | IZAZOVI RADOST

Dugo u serijalu Izazovi radost nismo imale klasične preporuke, te sam rešila to da nadoknadim predlogom jednog animiranog filma, dve knjige i tri muzička događaja u najavi. Verujem da ćete pronaći nešto za sebe u novoj epizodi.

PS Obavezno odgledajte video do kraja, jer vas čeka iznenađenje! 😉

_____________

TRANSKRIPT

Zdravo i dobrodošli u 10. epizodu druge sezone serijala Izazovi radost. Tokom prve sezone navikli ste da na osnovu naših iskustava dobijate preporuke kako da kvalitetno provedete svoje slobodno vreme. Međutim sada smo vam Brana i ja izdvojile događaje kojima nameravamo da posvetimo pažnju u narednom periodu.

Ja sam izabrala malo više od tri. Mnogo više. Jedan film, dve knjige. Ok, to nisu događaji, i tri muzička spektakla u najavi. A tu je i bonus iznenađenja, zato odgledajte do kraja, obavezno.

Čula sam zaista dobre preporuke za animirani film Baby boss, a i trejleri su prilično gledani. I više je crtać za odrasle, jer će iz iskustva prepoznati odnose koji su predstavljeni u filmu. Beba govori odraslim glasom, nosi aktovku i ponaša se kao odrasla osoba, čak organizuje ostale bebe u borbi protiv neprijatelja za pažnju odraslih, a to su psi. Komentari su zaista simpatični i možda ima nesreću što se ove godine očekuju dve velike franšize Trolovi i Štrumpfovi, koji bi mogli da pomute njegovu slavu.

Film Baby boss ili Mali šef je od 13. aprila u domaćim bioskopima.

Izdvojila sam dve knjige, koje nisu stručna literatura, a koje moram da priznam da sam već počela da čitam, to su “Od sedam do tri” i “Ništa nije istina i sve je moguće“. Kaporov roman “Od sedam do tri” meni je posebno interesantan jer tu opisuje svoj deo kako kaže činovničkog života, dok je osamdesetih godina radio u Jugoslavija publiku, u to vreme vrlo specifičnoj marketinškoj firmi. Bio je dakle preteča današnjih kopirajtera.

Drugi roman je smešten praktično u današnje vreme i govori o Rusiji s početka 21. veka, o društvenom i moralnom vakumu, o novim bogatašima i novim modelima moći. Piter Pomerancev je kao i Momo Kapor sjajan novinski pisac, tako da ovaj roman ima elemente autobiografije, eseja i putopisa. Između ostalog, dotiče se i teme medijske manipulacije. Ako je neko od vas već pročitao, javite mi svoje utiske.

Krajem marta će u Beogradu biti tri sjajna muzička događaju. Da krenemo redom, 24. mart u Mikser hausu pank rok sastav iz Šapca Goblini slavi 20 plus godina od njihovog najpoznatijeg albuma “U magnovenju”. Ja ih obožavam još od tinejdžerskih dana i na njihovim svirkama je uvek nabijeno energijom. A onda nešto potpuno drugačije, dan kasnije u Areni koncert imaju 2 CELLOS. Bila sam već na njihova dva koncerta, tako da mogu da potvrdim da Luka Šulić i Stjepan Hauser umeju takođe da naprave odličnu atmosferu, a sada iz Beograda kreću svetsku turneju na kojoj će predstaviti svoje nove obrade filmske muzike. Nekoliko dana kasnije, odnosno 30. marta u Sava centru biće Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox. Prema onome što sam gledala na Youtube snimcima izgleda vrlo primamljivo.

I sada bonus iznenađenje, za sve one koji se zanimaju za tehnologije, inovacije i marketing. Jedna od najboljih konferencija jugoistočne Evrope u toj oblasti Spark.me zakazana je za 29. i 30. maj. Konferencija je vrlo podsticajna i interaktivna, okuplja kvalitetne međunarodne govornike i brojne zanimljive i preduzimljive ljude. Ja sam se prošle godine odlično provela, i zato sam srećna što sada sa vama mogu da podelim promo kod alex5rovski150 za 15% popusta na cene karata za Spark.me (detalji na linku). Slobodno me pitajte šta god vas zanima u vezi sa tim, a ja se nadam da se vidimo i u Budvi.

Naravno, gledamo se i čitamo do tada na mom blogu, njuzleteru ili još nekom valjanom događaju.

Budite dobro. Zdravo!

Nemoguće je da nemaš komentar?!

You May Also Like
Detaljnije

Tamo gde je mrak, tamo živi strah

Razgovarala sam pre nekoliko dana sa jednom sjajnom devojkom koja sa svojim timom radi globalni Design Thinking projekat…