3 pitanja koja pomažu da održite novogodišnje odluke | IZAZOVI RADOST

Čeka vas najkraći i najinspirativniji video koji sam do sada snimila.

I možda nećete biti toliko iznenađeni odabirom teme, koliko pristupom istoj.

I ne, nismo zakasnile sa specijalom Novogodišnje rezolucije. On je došao tačno na vreme, kada se januarska euforija stišala.

Posle brojnih preporuka za vredne predstave, knjige, mesta, događaje i ljude, sada vam preporučujem tri pitanja koja mogu da vam pomognu da održite fokus i ostvarite svoje želje, planove i ciljeve. Bilo da ste ih zacrtali za Novu godinu ili bilo kojim drugim povodom.

Odložite na nekoliko minuta sve što radite, uzmite papir i olovku i zapišite ova pitanja. A zatim dajte sebi malo vremena da odgovorite na njih.

Srećno!

TRANSKRIPT 8. epizode 2. sezone Youtube serijala Izazovi radost.

Zdravo. Ja sam Aleksandra. A vi gledate Izazovi radost. Ne znam koja tačno epizoda je po redu, ali garantujem da će biti najinspirativnija do sada.

Ako ste gledali Branislavin video, onda već znate koje su njene novogodišnje rezolucije. Ja o tome neću pričati, jer se u više njih poklapamo.

Međutim, Verujem da je svima nama veliki izazov da u tim odlukama istrajemo, zato sam odlučila da sa vama podelim 3 pitanja koja mi pomažu da ostvarim želje, planove i ciljeve.

Ovaj video trajaće kratko, ali ostavite sve drugo što sada radite i uzmite papir i olovku.

Prvo pitanje je da učvrstite svoju odluku: Zašto je to meni stvarno važno? Zašto to treba da uradim i šta će to meni značiti, da li je to istinski moj prioritet?

Drugo je da jasno vidite sebe na kraju tog puta: Po čemu ću znati da sam u tome uspela? Kako će to izgledati, kako ću se osećati?

Treće pitanje je ponajviše ukoliko imate strah ili kočnicu u vezi sa nekom željom: Šta je najgori scenario koji može da se dogodi na tom putu? Šta gubim ako ovaj cilj ne ostvarim?

Kada sebi odgovorite na ova pitanja, onda ćete imati viziju šta vas čeka na kraju puta, a staze do cilja ćete već nekako pronaći. Nadam se da će i vama pomoći da održite fokus na važnim stvarima.

Upravo sam shvatila da sam veliki filozof. Satima bih mogla da pričam o ovome, ali hajde da se bacimo na posao. Srećno i javite mi kako vi održavate fokus.

______________

Pogledajte sve prethodne epizode Izazovi radost serijala.

2 comments
  1. Mnogo volim da gledam Izazovi radost i svaki put cujem nesto zanimljivo, ali ovo je ubedljivo najbolji video do sada. Bravo

  2. Nikada do sda mi nije palo na pamet da ovako posmatram. Međutim kad malo razmislim potpuno ima logike. Upravo sam počela da pišem pitanja i odgovore. Hvalaaa 🙂

Nemoguće je da nemaš komentar?!