Kako da u 3 koraka postaneš Duh iz čarobne lampe

Aladdin-disneyscreencaps_com-4183Jeste malo kliše, ali razmišljala sam da počnem tekst mudrim citatom koji govori o radosti koju osećamo kada nekog drugog učinimo srećnim. Prokletstvo! Nisam mogla da se setim nijedne. Zalud mi sve te knjige koje sam pročitala. A baš sam o knjigama i planirala da pišem.

Jedino što mi se mota po glavi su Genie i ova pesma.

A onda je konačno nastupio taj čuveni efekat paljenja lampice. Blink.

Ovo je još bolji ram za moju današnju priču: dečak pronalazi čarobnu lampu koja mu menja život.

I pre nego što pomislite da sam potpuno flipnula, najbolje da što pre objasnim o čemu se konkretno radi.

Možda ste već videli informaciju da 15. decembra startuje Coca-Cola novogodišnji karavan. Nadam se da ga nećete ignorisati! Možete nekome da ulepšate ne samo dan, nego čitave novogodišnje praznike. Ne nekome, već tim malim herojima života trenutno smeštenim u domovima za decu bez roditeljskog staranja.

Nemojte da vam bude teško da zavirite u svoju policu sa knjigama, obrišete prašinu sa neke od njih i pobrinete se da ona bude u dobrom stanju da nastavi svoj dalji život u rukama nekog deteta. Jer knjige su kao i radost – mnogo više vrede kada se podele sa drugima.

I šta onda?

Uzmite komadić papira i rukom napišite poruku za budućeg dobrog Čoveka koji će je uskoro čitati. Ubacite papirić među stranice, zatvorite knjigu, protrljajte je i pomislite najlepšu želju. Ne očekujte da se pred vama pojavi Dobri duh. Osim ako ne stanete pred ogledalo, jer to ste ovoga puta vi.

Konačno se setih i pogodnog citata!

Poseješ misao, žanješ akciju. Poseješ akciju, žanješ naviku. Poseješ naviku, žanješ karakter. Poseješ karakter, žanješ sudbinu.” (Stephen Covey)

Dakle, 15. decembra ispred Ušće šoping centra startuje Novogodišnji karavan koji će tokom decembra obići 10 gradova širom Srbije. Ove godine zajednička misija je prikupljanje knjiga za mališane u domovima za decu bez roditelja. Osim toga, kompanija Coca-Cola je već preuredila zajedničke prostorije u odabranim domovima u sobe radosti i ostavila dovoljno prostora za police sa knjigama.

aladdin-genie-laser-time

I da sumiramo, kako to u 3 koraka možete da postanete Duh iz čarobne lampe?

1. Odaberete makar jednu knjigu (bilo da su to bajke, basne, pripovetke, priče za laku noć, pesmice, atlasi, enciklopedije ili jednostavno slikovnice i bojanke)
2. Sredite je da bude u dobrom stanju, jer ona će uskoro živeti novi život
3. Prošetajte do mesta gde će karavan gostovati ili do knjižare u vašem gradu

Saznajte gde će sve i kada gostovati karavan, ali i u kojim knjižarama svakoga dana možete da donirate knjige za decu.

Ukoliko ste stigli do ovog dela teksta… Želim da vam se zahvalim što ćete učiniti ne samo ovo, nego i bilo koje drugo dobro delo i ne samo za novogodišnje praznike, nego bilo kog dana u godini. Jer najveća je radost ako drugoga možete da učinite srećnim.

______
* Ovaj tekst je deo akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria.

Nemoguće je da nemaš komentar?!