Marija Grujić Bepa – autorka, matematičarka, mentorka i performerka

Svoj Google Drive koji sa skoro pa apotekarski klasifikovanim folderima zovem Sef sa blagom. Služi me dobro i pamćenje, ali Sef je neprevaziđen. Ima tome okruglo 3 godine kada sam uz pozivnicu za Curiosity Chat okupljanje pitala ljude koga mi preporučuju za gosta. Jedna Marija dobacila mi je link do sajta Marije Grujić Bepe. Tada mi beše malo konfuzan, no sačuvala sam ga u dokumentu Potencijalni gosti.

Brzo premotavanje. Decembar 2021. Počinjem da razmatram ko će mi biti prvi gosti u podkastu i hop! iskoči mi na Facebooku, koji inače povremeno i kratko posećujem, objava jedne koleginice. Kratka i odmerena, ali iz nje je isijavalo oduševljenje Bepom. Verujem Bojani. Počnem da pretražujem kakav je Marijin digitalni otisak na netu, pa onda za svaki slučaju pitam i Bojanu da li je ona adekvatan gost za ono što planiram. Bojana carica mi istog popodneva doturi tek objavljenu Bepinu knjigu “Randevu sa Muzama”. Ja je bindžujem iste večeri. Skuckam mejl Mariji sa pozivom da bude gošća u podkastu čiju još ni najavu nije videla. Ona radosno odgovori.

Brzo premotavanje. Dolazi na snimanje sa svojim špilom karata i bez opcije da odbijem – postavi mi da odaberem kartu. Na njoj je poruka: “Ne štekaj se. Sve što radiš, radi punim srcem“. Stavila sam je na radni sto i svaki dan je gledam dok osmišljavam nove načine kako da fusnota podkast i čitav projekat koga je on deo napreduje.

A razgovor sa Marijom? On je bio fantastičan.

Bepa kaže “volim da razumem i sa svetom podelim”. Ona je autorka, matematičarka, mentorka, govornica, radioničarka, tragalac, biciklistkinja, plesačica, jogina i performerka. Studentkinja generacije i reprezentativka Jugoslavije u matematici. Bivša konobarica u pivnici i savetnica u Izvršnom veću Vojvodine. Do sada je napisala 10 knjiga, od kojih su objavljene 3: Nindža od Japana sa Balkana, Virtuoz svakodnevice i Randevu sa Muzama. Kaže još: “99% mojih poteza je svima delovalo potpuno ludo, tako da sam naučila da verujem sebi“. Bavi se brendiranjem lične ludosti.

Iz Sombora, preko Novog Sada, Japana i Kopenhagena stigla je u Beograd, odakle će opet povremeno u Vojvodinu. Ali što je najvažnije – vratila se sebi. Pričale smo o tom putovanju. Objasnile smo i njenu Teoriju nekoprcanja i zašto je nula najpotentnije mesto stvaranja.

Poduži je spisak tema o kojima bih razgovarala sa Bepom, ali smo se skoncentrisale na priču o autentičnosti i integritetu.

Preslušajte 4. epizodu fusnota podkasta i na drugim audio platformama: SpotifyDeezerGoogle PodcastsApple Podcasts i Podcast.rs.

Podkast je projekat Fondacije Dva 37, koji za cilj ima promociju multipotencijalizma i podršku multipotencijalistima.
Pridruži se kružoku Multipotencijalisti.

MECENA PODKASTA – PRŽIONIČAR KAFA
Mešavina odabranih zrna Arabike i Robuste koja te vodi u avanturu aroma i jedinstvenog ukusa. Zanatski pečenu Pržioničar kafu možete da kupite u svim Idea Urban prodavnicama, Merkator hipermarketima i Roda megamarketima. Saznajte više na njihovom Instagram profilu.

AMIKO PODKASTA – KROJAČEVA ŠKOLA
Krojačeva škola je provereno udobno i sigurno online mesto za multipotencijaliste, ljude kojima je znanje strast, za one koji streme promeni karijere i ličnom razvoju. Kvalitetni online kursevi koji ostaju trajno dostupni, stručnjaci sa iskustvom u transferu znanja i 100% video lekcije. Uz promo kod FUSNOTA imate 20% popusta na sve kurseve.
https://www.krojacevaskola.com/

Alex nosi majicu PrinKu
https://www.instagram.com/prin.ku/

Kamera i montaža: Miloš Damnjanović
Vizuelni identitet: Ivana Popović
https://www.instagram.com/mali_iv/
Muzika za špicu: Sanja Stevanov
https://soundcloud.com/sanja_stevanov

Nemoguće je da nemaš komentar?!