Nemanja Đorđević – slikar, edukator, preduzetnik i aktivista

Želim otvoreno da pričam o neromantizovanom CV-ju. Rekao mi je kada smo pripremali za ovaj razgovor. Tako je i bilo. Zato sam sigurna da želite da čujete Nemanju Đorđevića.

On je momak izvrsne biografije i još bogatijeg unutrašnjeg sveta: master slikarstva, rukovodilac seminara matematike i međunarodnih programa u Istraživačkoj stanici Petnica, koordinator programa beogradskog Festivala nauke i Noći istraživača, autor Parka nauke na Adi Ciganliji (prvog takvog u Srbiji) i interaktivne stalne naučne postavke u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, savetnika ministra prosvete zadužen za inovacije, direktor Centra za promociju nauke (tokom njegovog mandata otvoreni u 13 gradova širom Srbije koji rade i danas), osnivač Legal Tech startapa koji se bavio razvojem softvera za notarizaciju dokumenta na daljinu, rukovodilac programima Inicijative Digitalna Srbija u oblasti neformalnog i formalnog obrazovanja (najzaslužniji za pokretanje šest multidisciplinarnih programa Master 4.0 na domaćim fakultetima) i od pre pola godine osnivač kompanije koja pravi IoT proizvode namenjenim da pomognu industriji kućnih ljubimaca. I još svira gitaru, uči Morzeovu azbuku, istrčao je svoj prvi polumaraton u 37. godini…

Ovde ću stati sa faktografijom, jer njome se nismo bavili. Usredsredili smo se na proces mišljenja, razgovarali o kontinuiranom učenju i sazrevanju, o izborima i donošenju važnih odluka, o slobodi, o uživanju u procesu stvaranja više nego u krajnjem proizvodu, o timskom radu i komunikaciji u interdisciplinarnim timovima, o najvećoj grešci u karijeri, o ulasku u preduzetništvo nakon rada u javnom sektoru i privredi, o svesnoj odluci da radi posao od koga je emotivno distanciran…

Preslušajte 1. epizodu *fusnota podkasta i javite mi šta je na vas ostavilo najjači utisak.

Podkast je projekat Fondacije Dva 37, koji za cilj ima promociju multipotencijalizma i podršku multipotencijalistima.
Pridruži se kružoku Multipotencijalisti.

MECENA PODKASTA – PRŽIONIČAR KAFA
Mešavina odabranih zrna Arabike i Robuste koja te vodi u avanturu aroma i jedinstvenog ukusa. Zanatski pečenu Pržioničar kafu možete da kupite u svim Idea Urban prodavnicama, Merkator hipermarketima i Roda megamarketima. Saznajte više na njihovom Instagram profilu.

AMIKO PODKASTA – KROJAČEVA ŠKOLA
Krojačeva škola je provereno udobno i sigurno online mesto za multipotencijaliste, ljude kojima je znanje strast, za one koji streme promeni karijere i ličnom razvoju. Kvalitetni online kursevi koji ostaju trajno dostupni, stručnjaci sa iskustvom u transferu znanja i 100% video lekcije. Uz promo kod FUSNOTA imate 20% popusta na sve kurseve.
https://www.krojacevaskola.com/

Alex nosi majicu PrinKu
https://www.instagram.com/prin.ku/

Kamera i montaža: Miloš Damnjanović
Vizuelni identitet: Ivana Popović
https://www.instagram.com/mali_iv/
Muzika za špicu: Sanja Stevanov
https://soundcloud.com/sanja_stevanov

Nemoguće je da nemaš komentar?!