Nikola Vuković – preduzetnik, marketar, kreativac i organizator događaja

Nikola Vuković radi od svoje 16. godine – gradi, stvara, rizikuje, inovira i pomera granice. Iako mu je tek 28 iza sebe ima organizovanih više od 150 komercijalnih žurki u Beogradu i Belgrade Foam Fest, više od 25 vođenih tura po Evropi i nekoliko realizovanih tematskih putovanja. Prvi preduzetnički poduhvat bio mu je agencija za poklone i iznenađenja “Iznenadi Me”, a onaj na kome je mnogo naučio koncept tematskih soba za gledanje sportskih događaja “Sport Rooms”. Osnivač je i direktor Evoke Groupa. Piše newsletter i knjigu 5P. Trenirao je odbojku više od 13 godina i bio aktivan u Uniji srednjoškolaca Srbije, a danas je predsednik Udruženja mladih privrednika Srbije.

Upoznali smo se 2017. na konferencji u Jagodini. Iako je moje predavanje bilo poslednje u dugom nizu on je pažljivo pratio i sutradan mi pisao sa predlogom da sarađujemo. Kada mi je ispričao o svojoj agenciji za digitalni marketing u povoju, pomislih: on je hustler i hacker, nadam se da uz sebe ima hipstera. (Objašnjenje: šala je da uspešan startap treba da ima 3H – hustlera, hackera i hipstera).

Brzo premotavanje na 2022. njegov Evoke je sazreo. Kao i Nikola. Pozvala sam ga u podkast da ispričamo priču o mladom čoveku od akcije.

Otkrio mi je: kako je na njega uticalo što je svedočio gubitku porodičnog doma na Kosovu, šta mu je (ne)strpljenje donelo, kako drugima “proda” svoju ideju, kako je radio na tome da ne izgubi fokus i motivaciju, kako se (iz)borio sa odugovlačenjem, kako se pisanjem vratio sebi, zašto se istovremeno oseća kao korimilar broda i vezan pas, šta je sve ipak žrtvovao zbog karijere i kako je naučio da ne postoje ljudi i mesta do kojih je nemoguće doći.

U razgovoru smo spomenuli Obrnuti oglas za posao Digital Marketing Specialista u boutique marketing agenciji Evoke https://evoke.rs/jobs/

Nemoguće je da nemaš komentar?!