Nisi trenirao ako ceo Facebook ne zna

workout

Pitala sam Adrianu Limu da mi da nekoliko saveta kako da uradim dobre selfije iz teretane, međutim ona je za praznike otišla do Brazila, pa nije stigla da mi odgovori na mejl.

No, nađoh joj adekvatnu zamenu, ne jednu nego pet! I pred vama su ne samo saveti za fotografisanje, već i za treniranje.

SANJA MARINKOVIĆ: “Nećete zadiviti svog partnera tako što na društvene mreže postavljate znojave fotografije iz teretane, već ako imate savršene ruke, noge i zadnju ložu. Otkriću vam tajnu, o kojoj ćete verovatno pričati sutra sa koleginicama na poslu – kada sam snimala DVD sa vežbama bio je angažovan čitav tim: šminker, stilista, frizer i zato sve izgleda fenomenalno.”

MILKA CANIĆ: “Dobro veče. Ispravno je reći samoportret, to je reč od 11 slova. Nemojte da me ljutite i korišćenjem tuđica u našem jeziku.”

MIRKO ALVIROVIĆ: “Patrolirao sam za Uskrs do Kasandre preko graničnog prelaza Preševo i primetio da su na starim deonicama puta ponovo izraženi kolotrazi. Koju god trasu puta da izaberete za trčanje ili vožnju bicikla vodite računa o ponašanju u saobraćaju i nemojte da se fotografišete, jer su kazne prilično visoke. Svaki put kada počinjete trening resetujte kilometražu.

RUŠKA JAKIĆ: “Dobro jutro, lutko! Budi lepa i dok vežbaš, ali zapamti da su čak i u teretani podvrnuti rukavi – ne, nikako. Fotografisanje takođe, posebno ako je krupan plan.

NADA MACURA: “Svakodnevnom rekreacijom očuvaćete svoje zdravlje. Samo vas molim da vodite računa da se slojevito oblačite kada idete da vežbate i pijte dosta tečnosti. Provetravajte teretanu, a ako trčite i istovremeno se fotografišete – pazite da se ne sapletete ili ušinete.”

Ok, shvatili ste da sam se našalila i da mi selfiji sa treninga nisu nimalo cool.

donatella-no-maya

Ne znam ko je i kada tačno započeo tu modu, ali fotkanje u teretani ili tokom trčanja jednako mi je besmisleno kao selfi u automobilu, avionu ili toaletu. Nivo iznad su jedino duck face i selfi u bolnici. Kad bolje razmislim, ima ih još, ali a se ne rasplinjavam, razumeli ste poentu.

Bravo za sve koji vežbaju, ali da se ne lažemo oni koji besomučno kače fotke na društvene mreže ne rade to da bi nekog drugog motivisali, već da se pokažu. Jer nisi vežbao dok to ne lajkuju svi tvoji Facebook prijatelji, a na Twitteru fejvuju pretrčanu kilometražu i džaba ti pločice ako nemaš Instagram fotku da to i dokažeš.

gymphoto

Da li to znači da ja ne vežbam, pošto na svoje naloge na društvenim mrežama nisam okačila #workout fotografiju? Znam, ne verujete mi da mogu da radim matsjasanu i sama sam kriva zbog toga. Nisam trendi i neću da budem ako to podrazumeva da kačim fotografije i obaveštenja o svom treningu.

Istini za volju, ja i ne idem u teretanu niti na trčanje, već vežbam jogu. To radim zbog sebe, zbog svog kako fizičkog, tako i mentalnog zdravlja: zbog pravih leđa, zbog dugovečnosti, zbog vitalnih zglobova i osmeha na licu. Kada uđem u studio, potpuno se isključim i ni ne pomišljam na mobilni telefon i internet. Oni koji me dobro poznaju znaju da su to vrlo retki trenuci odvojenosti, ali ipak sebe volim više.

BONUS>> Da ne bude da sam previše rigidna, ovakve fotke kao dokaz da ste učestvovali u Coca-Cola trci zadovoljstva, u okviru 28. Beogradskog maratona, su sasvim ok za uspomenu i dugo sećanje 🙂

foto: Stefan Stojanović
foto: Stefan Stojanović

___________
* Ovaj tekst je deo akcije Coca-Cola Blogger Network Adria.

Nemoguće je da nemaš komentar?!