Pitaće te bikini kod koga si sve bio na slavi

Kad god nabaci koji kilogram više, na onih prošlogodišnjih nekoliko kilograma više, moja poznanica ponosno kupi nove helanke i pokazuje se rečima “helanke trpe sve“. Ne znam da li, po toj logici, i jednodelni kupaći kostim trpi sve. Ne bih rekla. Ali do narednog leta ima još dosta, ko će o tome da misli kada se zahuktava sezona slava, a opšte je poznato da se domaćica naljuti ako se ne pojede sve iz tanjira. I kako onda odoleti? Eat hard, work hard.

Verujem da svi imate svoje male rituale kako prkosite pojačanoj ishrani i pojačanom sedenju s prvim hladnijim danima. I znam da bi bilo sasvim cool da kažem: znate, ja ustajem u 5.30am i idem na trčanje 10-12km. Ne idem. Znam, znam… Nikad od mene uzor mladima neće biti.

homer

Ipak! Pored joge moji svakodnevni rekreativni rituali su šetnje duge makar dve, tri autobuske stanice. Znate već i sami, da se ne ponavljam, da telo nakon 30 minuta šetnje počinje da luči serotonin i endorfin, odnosno da hodanje ubrzava metabolizam i rad creva. Da bi moje pešačenje bilo još produktivnije volim da angažujem i moždane vijuge. Slušam podkaste, što mi s jedne strane pomaže da se isključim, a s druge da nesvesno produžim šetnju.

Izdvojila sam nekoliko podkasta koje ja volim slušam, pa možda i vama budu zanimljivi dok budete šetali:

1. Back to Work

Naziv podkasta ne zvuči relaksirajuće, mada je o pomoći da budete produktivniji, stvorite bolje radne navike i bolje organizujete privatni i poslovni život. Odlično ga rade dva američka pisca – Merlin Mann i Dan Benjamin, koji na zanimljiv način diskutuju o poslu, produktivnosti, komunikaciji, barijerama, alatima, radnim navikama, motivaciji, radnoj etici, pa čak i slanju mejlova.

2. Stuff You Should Know

Bilo mi je smešno kada sam jednom gledajući statistiku shvatila da je neko na moj blog došao tako što je pretraživao “teme za razgovor sa drugaricom“. Hm… ne sećam se da sam ikada pisala nešto i nalik tome, no evo zgodne prilike 🙂
Ne znam da li će vaša drugarica biti oduševljena, ali slušajući ovaj podkast možete da dobijete lepo široko znanje o svemu i svačemu – od egipatskih piramida, preko doniranja organa, paleo dijete, 3D štampanja i pasa vodiča do prirodne selekcije i objašnjenja kako nastaje kolektivna histerija. Nikad ne znate za šta može da vam koristi.

3. TED Talks

TED je… TED. Uvek neisrcpan izvor novih ideja i inicijativa o apsolutno svemu što nas okružuje. Kad malo razmislim: i među TED govorima mogu da se nađu zanimljive teme za razgovore sa drugaricom. Šalu na stranu, ali verujem da možete u toku dana da izdvojite manje od 20 minuta da poslušate neki od govora.
Svi snimci su postavljeni na njihovom sajtu i Youtube kanalu, no uz podkast možete da odmorite oči od ekrana.

4. The Jay and Farhad Show

Novinari New York Timesa i Buisness Insidera, Jay Yarrow i Farhad Manjoo ujedinjenim snagama iz nedelje u nedelju komentarišu najnovija dešavanja u svetu tehnologije. U pitanju su iskusni novinari koji se ne libe da otvoreno kažu i šta misle o novom CEO (Jack Dorsey), da komentarišu Apple novotarije, pričaju o uticaju i budućnosti Ubera, Vinea, Snapchata…
Ukoliko niste zaljubljenik u nova tehnološka čuda onda vam i neće biti preterano zanimljivo, iskrena da budem.

5. New Rainmaker

Ovo je usko stručan podkast iza koga stoji Copyblogger, odnosno konkretno serijski preduzetnik Brian Clark. Ponekad ima i goste iz sveta online marketinga sa kojima deli znanje potrebno za kreiranje i prodaju digitalnih usluga i proizvoda. Za one koje zanima ova oblast – vrlo je koncizan i praktičan.
Kada već spominjem internet marketing podkast – poslednjih meseci svoje znanje na ovaj način prenosi i Ivan Bildi uz stručne goste, mada verujem da su svi koje ova oblast zanima već preslušali sve dosadašnje epizode.

___________
* Ovaj tekst je deo akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria.

Nemoguće je da nemaš komentar?!