Ružica Janjić – inženjerka informacionih sistema, permakulturna dizajnerka, edukatorka

Dok se sve veći broj ljudi poslednjih godina, zbog finansijske stabilnosti i perspektive, prekvalifikuje u IT sektor inženjerka informacionih sistema i mama dva dečaka, Ružica Janjić, se u zrelim godinama i nakon više od decenije rada u IT firmama prekvalifikovala u – permakulturnu dizajnerku.

Žiška promene nije došla iz spoljašnjeg, već iz unutrašnjeg sveta.

Posle više od decenije u IT svetu Ružica je shvatila da često menja poslove, jer joj brzo dosadi. Osećala je da nešto nije kako treba, imala je etičku dilemu, a i telo joj je davalo signale.

Tragala je za ispunjenjem. Znala je da treba da bude nešto u čemu će biti bliža prirodi, ali nije znala tačno šta. Sve do jednog razgovora sa prijateljem koga dugo nije videla… Kada je prvi put čula reč “permakultura” nije umela ni da je ponovi, ali se brzo bacila na istraživanje i učenje. Karijernu tranziciju pratila je vellka promena životnog stila.

Kada je konačno našla novu strast – ona je postala dosadna za svoju okolinu. Počela je da im priča o stvarima o kojima oni ne znaju ništa. Uplovila je u novi svet, ali nije imala sagovornike. Kada je napustila posao mislili su da je definitivno poludela.

Kako su reagovali njoj bliski ljudi, kako je pronašla i kako se pozicionirala u novom (radnom) okruženju, kako je sada organizovala posao i život ispričala mi je Ružica Janjić u 58. epizodi *fusnota podkasta.

Nemoguće je da nemaš komentar?!