Vojno Dizdar – slikar, programer, menadžer, klavijaturista, kompozitor i muzički producent

Kako je akademski slikar završio u programiranju i čak vodio firmu koja se bavi razvojem softvera?

Zašto je svesno odustao od muzičkog obrazovanja da bi bio – muzičar?


Vojno Dizdar je jedan od najboljih džez-fjužn klavijaturista i kompozitora na ovim prostorima. Kao klavijaturista sarađuje sa Rambom Amadeusom. “Dnevni posao” mu je programiranje, koje je savladao težim putem. Kaže da je čitav njegov život hobi i da ga ljudi plaćaju da radi ono što voli, a da se i u muzici i u programiranju vraća osnovi i suštini – jer to je ono što je večno.

Dozvoljavam sebi da grešim, jer greška je baza za inspiraciju. Kada pogrešim uvidim neku novu kombinaciju, nešto što do sada nije viđeno. Otud nemam strah da probam nešto novo“, ispričao mi je Vojno i dečačkim entuzijazmom rekao da bi voleo da ima 8 života i da ga sve zanima.

Lekcija koju je on skupo “platio” je neiskustvo u rukovođenju timom, ali otvoreno mi je ispričao o svojim menadžerskim lekcijama. Kako mu je uspelo da ispuni sve svoje želje, kao i koji pristup iz slikarstva mu je veoma pomogao u programiranju otkrio mi je u ovom razgovoru.

Nema šanse da radiš ono što voliš, a da ti to ne uspe. Autorski rad se itekako isplati, čak i u krizi, čak i dok traje rat“, uverljiv je Vojno.

Nadam se da ćete i vi verovati u to (malo više), nakon što čujete naš razgovor.

Preslušaj 10. epizodu fusnota podkasta i na drugim audio platformama: SpotifyDeezerGoogle PodcastsApple Podcasts i Podcast.rs.

Pogledaj sve prethodne podkast epizode.

Podkast je projekat Fondacije Dva 37, koji za cilj ima promociju multipotencijalizma i podršku multipotencijalistima. Pridruži se kružoku Multipotencijalisti.

PODRŠKA Ukoliko želiš da podržiš dalje kreiranje i napredak *fusnota podkasta možeš to da učiniš PayPal donacijom na ovom linku.

MECENA PODKASTA – PRŽIONIČAR KAFA
Mešavina odabranih zrna Arabike i Robuste koja te vodi u avanturu aroma i jedinstvenog ukusa. Zanatski pečenu Pržioničar kafu možete da kupite u svim Idea Urban prodavnicama, Merkator hipermarketima i Roda megamarketima. Saznajte više na njihovom Instagram profilu.

AMIKO PODKASTA – ZUHLKE
Zühlke je globalni provajder inovativnih usluga. Čvrsto veruju da su inovacije i tehnologija pozitivna snaga promena za biznis i za društvo, i podržavaju napore svojih klijenata da osmisle i stvore održivu budućnost. Realizuju ideje i kreiraju nove poslovne modele za svoje klijente razvijajući usluge i proizvode zasnovane na novim tehnologijama – od početne vizije do krajnje upotrebe. Zühlke – empowering ideas! Saznaj više o njima.

MECENA TEME – GEBRUDER WEISS
Gebrüder Weiss je globalni lider u transportu i logistici, čiji je slogan Mi pokrećemo svet. Saznaj više o karijeri u GW na njihovom sajtu.

Alex nosi majicu PrinKu
https://www.instagram.com/prin.ku/

Kamera i montaža: Miloš Damnjanović
Vizuelni identitet: Ivana Popović
https://www.instagram.com/mali_iv/
Muzika za špicu: Sanja Stevanov
https://soundcloud.com/sanja_stevanov

Nemoguće je da nemaš komentar?!