Živojin Petrović – preduzetnik, osnivač i direktor medija, radio amater, pisac

Život Živojina Žike Petrovića može da se opiše upravo naslovom njegove knjige “Nestvarno a stvarno”. On je preduzetnik od osnovne škole, a već sa 18 godina je registrovao servis za popravku TV, audio i video tehnike. Imao je školu računara i školu stranih jezika. Osnovao je i prvi srpski časopis namenjen telekomunikacijama – “Mobilni magazin”, a zatim i “e magazin”, usmeren ka polju savremenih komunikacija, digitalne ekonomije i finansija i to u vreme kada je malo ko u Srbiji imao internet.

Pokrenuo je i Srpsku naučnu televiziju (sada Brainz TV), čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik. Žika Petrović je radio amater koji je istraživao misteriju nestanka najbogatije Beograđanke svih vremena i to pretočio u prvi srpski dokumentarni triler. Čovek koji je nevoljno išao u srednju školu, a u 45. godini je hteo upiše medicinu i to na engleskom.

Za sebe kaže da je sluga i prosjak visokog staleža, kao i da su umovanje i ludost njegova dva “tajna začina”. Ispričao mi je i zašto je izlazio iz biznisa kad su bili na vrhuncu, zašto bi nakon srednje škole uveo obaveznu pauzu od godinu ili dve dana, ali i zašto je važno da imamo ministarstvo za budućnost.

Preslušaj 8. epizodu fusnota podkasta i na drugim audio platformama: SpotifyDeezerGoogle PodcastsApple Podcasts i Podcast.rs.

Pogledaj sve prethodne podkast epizode.

Podkast je projekat Fondacije Dva 37, koji za cilj ima promociju multipotencijalizma i podršku multipotencijalistima. Pridruži se kružoku Multipotencijalisti.

PODRŠKA Ukoliko želiš da podržiš dalje kreiranje i napredak *fusnota podkasta možeš to da učiniš PayPal donacijom na ovom linku.

MECENA PODKASTA – PRŽIONIČAR KAFA
Mešavina odabranih zrna Arabike i Robuste koja te vodi u avanturu aroma i jedinstvenog ukusa. Zanatski pečenu Pržioničar kafu možete da kupite u svim Idea Urban prodavnicama, Merkator hipermarketima i Roda megamarketima. Saznajte više na njihovom Instagram profilu.

AMIKO PODKASTA – ZUHLKE
Zühlke je globalni provajder inovativnih usluga. Čvrsto veruju da su inovacije i tehnologija pozitivna snaga promena za biznis i za društvo, i podržavaju napore svojih klijenata da osmisle i stvore održivu budućnost. Realizuju ideje i kreiraju nove poslovne modele za svoje klijente razvijajući usluge i proizvode zasnovane na novim tehnologijama – od početne vizije do krajnje upotrebe. Zühlke – empowering ideas! Saznaj više o njima.

MECENA TEME – GEBRUDER WEISS
Gebrüder Weiss je globalni lider u transportu i logistici, čiji je slogan Mi pokrećemo svet. Saznaj više o karijeri u GW na njihovom sajtu.

Alex nosi majicu PrinKu
https://www.instagram.com/prin.ku/

Kamera i montaža: Miloš Damnjanović
Vizuelni identitet: Ivana Popović
https://www.instagram.com/mali_iv/
Muzika za špicu: Sanja Stevanov
https://soundcloud.com/sanja_stevanov

Nemoguće je da nemaš komentar?!

You May Also Like
Detaljnije

Tamo gde je mrak, tamo živi strah

Razgovarala sam pre nekoliko dana sa jednom sjajnom devojkom koja sa svojim timom radi globalni Design Thinking projekat…