Živojin Petrović – preduzetnik, osnivač i direktor medija, radio amater, pisac

Život Živojina Žike Petrovića može da se opiše upravo naslovom njegove knjige “Nestvarno a stvarno”. On je preduzetnik od osnovne škole, a već sa 18 godina je registrovao servis za popravku TV, audio i video tehnike. Imao je školu računara i školu stranih jezika. Osnovao je i prvi srpski časopis namenjen telekomunikacijama – “Mobilni magazin”, a zatim i “e magazin”, usmeren ka polju savremenih komunikacija, digitalne ekonomije i finansija i to u vreme kada je malo ko u Srbiji imao internet.

Pokrenuo je i Srpsku naučnu televiziju (sada Brainz TV), čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik. Žika Petrović je radio amater koji je istraživao misteriju nestanka najbogatije Beograđanke svih vremena i to pretočio u prvi srpski dokumentarni triler. Čovek koji je nevoljno išao u srednju školu, a u 45. godini je hteo upiše medicinu i to na engleskom.

Za sebe kaže da je sluga i prosjak visokog staleža, kao i da su umovanje i ludost njegova dva “tajna začina”. Ispričao mi je i zašto je izlazio iz biznisa kad su bili na vrhuncu, zašto bi nakon srednje škole uveo obaveznu pauzu od godinu ili dve dana, ali i zašto je važno da imamo ministarstvo za budućnost.

Preslušaj 8. epizodu fusnota podkasta i na drugim audio platformama: SpotifyDeezerGoogle PodcastsApple Podcasts i Podcast.rs.

Pogledaj sve prethodne podkast epizode.

Podkast je projekat Fondacije Dva 37, koji za cilj ima promociju multipotencijalizma i podršku multipotencijalistima. Pridruži se kružoku Multipotencijalisti.

PODRŠKA Ukoliko želiš da podržiš dalje kreiranje i napredak *fusnota podkasta možeš to da učiniš PayPal donacijom na ovom linku.

MECENA PODKASTA – PRŽIONIČAR KAFA
Mešavina odabranih zrna Arabike i Robuste koja te vodi u avanturu aroma i jedinstvenog ukusa. Zanatski pečenu Pržioničar kafu možete da kupite u svim Idea Urban prodavnicama, Merkator hipermarketima i Roda megamarketima. Saznajte više na njihovom Instagram profilu.

AMIKO PODKASTA – ZUHLKE
Zühlke je globalni provajder inovativnih usluga. Čvrsto veruju da su inovacije i tehnologija pozitivna snaga promena za biznis i za društvo, i podržavaju napore svojih klijenata da osmisle i stvore održivu budućnost. Realizuju ideje i kreiraju nove poslovne modele za svoje klijente razvijajući usluge i proizvode zasnovane na novim tehnologijama – od početne vizije do krajnje upotrebe. Zühlke – empowering ideas! Saznaj više o njima.

MECENA TEME – GEBRUDER WEISS
Gebrüder Weiss je globalni lider u transportu i logistici, čiji je slogan Mi pokrećemo svet. Saznaj više o karijeri u GW na njihovom sajtu.

Alex nosi majicu PrinKu
https://www.instagram.com/prin.ku/

Kamera i montaža: Miloš Damnjanović
Vizuelni identitet: Ivana Popović
https://www.instagram.com/mali_iv/
Muzika za špicu: Sanja Stevanov
https://soundcloud.com/sanja_stevanov

Nemoguće je da nemaš komentar?!