Zdravo!

 

Ja sam instruktorka surfovanja digitalnim okeanom, a ovo je moj kabinet radoznalosti.

Ok. Sada ozbiljno.

Zovem se Aleksandra Petrovski i kao copywriter, content creator i content strategist primarno se bavim Brand Storytellingom i Content Marketingom. Pomažem ljudima da verbalizuju svoje plemenite biznis ideje, ispričaju priče na drugačiji način i prošire pozitivan uticaj.

Prohodala sam u redakciji, a prve svoje novine kreirala sam kada mi je bilo 10 godina. Prvi članak u “ozbiljnim” novinama objavljen je kada mi je bilo nepunih 15 godina, a sa 17 sam bila član uredničkog tima školskog časopisa VI beogradske gimnazije.

Čitavu deceniju bila sam sportski novinar u vrlo dinamičnim okruženjima. Radila sam u dnevnim novinama, periodičnoj štampi, radiju i na televiziji, a potom sva svoja iksustva i znanja sublimirala dugogodišnjim radom na Mondo.rs, jednom od najposećenijih informativnih portala u državi, gde sam pet godina bila član uredničkog kolegijuma.

Posle 17 godina rada u renomiranim medijskim kućama, u jesen 2017. odlučila sam da pređem u freelancerske vode.

Trenutno sam angažovana na sledećim projektima:
– urednica srpskog izdanja online magazina Coca-Cola Journey
– kreator online sadržaja za Societe Generale Srbija banku
– urednica biblioteke Uspeh Edukativnog centra Finesa
– urednica i moderatorka programa Webiz edukativnih događaj

Suosnivačica sam Centra za kreatore web sadržaja wwwrite.rs, koji se bavi edukacijom web pisaca i izradom strategija sadržaja za male i srednje biznise. Osim toga kao konsultant, pomažem web piscima da skrate put do uspešne karijere, blogerima da postave kvalitetne osnove svog bloga, a biznisima da maksimiziraju efekte web nastupa.

Ako vas zanimaju detalji i snebivate se da me o njima lično pitate, uvek možete da pogledate LinkedIn profil.

 

giphy

Ukoliko imate predlog, sugestiju, pitanje, želju, čestitku ili pozdravpišete mi.

Na istu adresu možete mi uputiti poziv da:

  • govorim o novim medijima, društvenim mrežama, storytellingu, kreiranju sadržaja i novinarstvu. Pogledajte spisak događaja na kojima sam držala predavanja ili radionice
  • učestvujem (i o tome pišem/vlogujem) ukoliko organizujete događaj o novim medijima, društvenim mrežama, komunikaciji, inovacijama, brendiranju, novinarstvu, neformalnom obrazovanju, ličnom i poslovnom razvoju. Pogledajte priče sa prethodnih konferencija na kojima sam bila.
  • moderiram (edukativni) događaj koji organizujete ili vam se pridružim u organizaciji istih
  • iznajmite moj mozak, odnosno konsultujete se sa mnom u vezi sa projektom na kome radite. Saznajte sa kim sve sam sarađivala

Molim vas da mejlovi budu što koncizniji i unapred hvala na izdvojenom vremenu! 🙂

BONUS: Kada ugrabim vreme pišem blog, no redovnija sam u priređivanju nedeljnog Curiosity newlettera, dok mi Instagram služi kao dnevnik putovanja. Obožavam iskustvena putovanja i zbog njih, kao i zbog dobre hrane možete da me probudite usred noći. Najveća želja mi je da kombijem putujem po svetu i pažljivo pročitam sve knjige koje sada vredno sakupljam.

*** NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bloga bez mog prethodnog odobrenja.

2 comments
  1. Povratni ping: BLOGGING & EDUCATION

Nemoguće je da nemaš komentar?!