About Alex & Blog

About Alex & Blog

Zdravo!

Zovem se Aleksandra Petrovski, što ste iz naziva bloga i mogli da zaključite. Dame se ne pitaju za godine. Rođena sam u Beogradu, gde živim i radim.

Prohodala sam u redakciji, a prve svoje novine izdala sam sa 10 godina. Potpuno sama sam ih napravila, jedino ih nisam prodavala. Šalim se. Moj prvi članak u “ozbiljnim” novinama objavljen je kada sam imala nepunih 14. Već sa 17 sam bila urednik, doduše gimnazijskog časopisa.

Radila sam u dnevnim novinama, periodičnoj štampi, uživo televizijske emisije, TV priloge, radio emisije i reporterska uključenja, da bih danas sva ta znanja i iskustva na neki način sublimirala u radu na portalu.

Ako vas zanimaju detalji i snebivate se da me o njima lično pitate, uvek možete da pogledate LinkedIn profil.

Kada sam decembra 2012. godine pokretala blog ideja mi je bila da pišem o internet novinarstvu i društvenim medijima, jer i sama pomno pratim te teme. Međutim, vremenom sam shvatila da želim da podelim i neke druge priče. Počelo je to putopisima, jer volim da posećujem nesvakidašnje destinacije, a ljudi kažu da o njima pišem tako da imaju utisak da su bili sa mnom.

Kasnije sam tome pridodala i priče o pojavama koje čine da budemo bolja verzija sebe, o inspirativnim ljudima i događajima vrednim pažnje.

giphy (1)

Iz bloga su se izrodili:

  • Youtube serijal Izazovi radost u kome predlažemo kako da kvalitetno provedete svoje slobodno vreme (preporuke dobrih knjiga, serija, filmova, predstava, Youtube kanala, muzike, galerija, izletišta…)
  • Ne propusti… newsletter u kome objedinjujem najzanimljiviji sadržaj sa neta i svake nedelje ujutru ih prijatno upakovane šaljem na e-mail
  • Trening centar za kreatore web sadržaja wwwrite.rs u okviru koga edukujemo kako da pišete blog u poslovne svrhe

Važno mi je još da napomenem da sva zapažanja iznesena na ovom blogu predstavljaju moj lični stav, a ne mog trenutnog poslodavca.

giphy

Ukoliko imate predlog, sugestiju, pitanje, želju, čestitku ili pozdrav možete da mi pišete na mail alex@alex5rovski.com ili na Twitteru @alex5rovski.

Na istu adresu možete mi uputiti poziv da:

  • govorim o novim medijima, društvenim mrežama, kreiranju sadržaja i novinarstvu
  • učestvujem (i o tome pišem/vlogujem) ukoliko organizujete događaj o novim medijima, društvenim mrežama, komunikaciji, inovacijama, brendiranju, novinarstvu, (samo)obrazovanju, ličnom i poslovnom razvoju. Pogledajte priče sa prethodnih konferencija na kojima sam bila.

Tu je naravno i Facebook stranica alex5rovski, lajkujte je ako želite da ostanete u toku sa mojim pisanijama. Pratite me na Instagramu i Snapchatu (alex5rovski).

Unapred hvala na izdvojenom vremenu! 🙂

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

%d bloggers like this: