Zdravo!

Ja sam instruktorka surfovanja digitalnim okeanom, a ovo je moj kabinet radoznalosti.

Sad ozbiljno… O čemu je ovaj blog?

O postavljanju pitanja i promišljanju.
Da, znam. Zvuči suviše opširno i apstraktno, ali to je nit koja povezuje svaki od prvog do dvestotog teksta.

Počelo je decembra 2012. kada sam se zapitala: Kako bi bilo da pokrenem blog gde ću deliti svoje znanje i razmišljanja o novim medijima i društvenim mrežama? A šta ako budem pisala baš onako kako ja želim? Još uvek dobijam odgovore i svaki je bolji nego što sam mogla da pretpostavim tog dana kada sam lansirala blog.

Ubrzo je postao kutak gde pišem i o svojim drugim interesovanjima: putovanjima, knjigama, događajima i pojavama vrednim pažnje, beleženja i deljenja sa svetom.

Svi oni imaju za cilj jedno: da kod vaas otvore nove prozore za razmišljanje, jer duboko verujem da što je šire vaše razmišljanje i znanje, to više imate mogućnosti za nove ideje. Stvar je vrlo jednostavna: kada imate iste ulazne informacije kao i svi ostali, verovatno ćete imati iste vrste ideja, kao i načine na koje ćete ih sprovesti u delo.

Da bih vas podstakla u nameri da hranite svoj um neobičnim i raznovrsnim (kvalitetnim!) sadržajem kreirala sam Curiosity newsletter – sačinjen od ideja koje mahom ne delim na drugim mestima. Preporučujem da se prijavite jer to je najbolji način da ostanemo u kontaktu.

giphy

Ko je autorka?

Aleksandra Petrovski, drago mi je što se e-upoznajemo. Volim pre svega da se predstavim kao radoznala osoba i celoživotni student po opredeljenju.

Čak 17 godina radila sam na različitim pozicijama i u svim vrstama medija. Prešla sam put od sportskog novinara, TV i radio reportera do menadžera društvenih mreža i video producenta.

Od jeseni 2017. više ne radim u klasičnim medijima, ali sam nastavila da negujem novinarski ljubopitljivi um. Danas se u najkraćem predstavljam kao brand storyteller. Kreiram sadržaj za nekoliko velikih brendova i organizacija, uređujem program i moderiram poslovne i edukativne događaje, biram i uređujem knjige za lični i karijerni razvoj… aktivna sam i u programima koji (ekonomski) osnažuju žene. Opširnije o meni.

Lični projekat na koji sam posebno ponosna je Curiosity Chat. Tokom 2019. organizovala sam i moderirala 10 okupljanja polimata – svestranih ljudi previše radoznalih da bi se uklopili u nametnutu društvenu predstavu o jednom (sigurnom) zanimanju koje treba da pronađemo i da se njime bavimo celog života. Do novih offline aktivnosti nastavlja da živi kroz tekstove na ovom blogu.

Kako možemo da sarađujemo?

Pronalazim i širim dobre priče. Mogu da pomognem i vama da svoju plemenitu poslovnu ideju uobličite u priče vredne pažnje i deljenja. Bilo da ja kreiram sadržaj za vas ili vam pomognem da u toj oblasti napredujete kroz radionice, 1:1 konsultacije ili mentorstvo.

Zbog raznovrsnih interesovanja i oblasti u kojima delujem svakoj saradnji doprinosim sagledavanjem šire slike, drugačijim uglom gledanja i svežim idejama, za koje istovremeno volim da postavim sistem (strukturu?) za validaciju i kasniju trajnu implementaciju.

Uvek se radujem pozivima da učestvujem u edukativnim i kreativnim projektima, bilo kao govornik, moderator, intervjuer, bloger, član organizacionog tima ili gost…

Saznajte detaljnije o opcijama za saradnju i sa kim sam sve do sada radila.

Ukoliko imate predlog, sugestiju, pitanje, želju, čestitku ili pozdravpišete mi.

POVEŽIMO SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Facebook | Instagram | Twitter | LinkedIn | YouTube

*** NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa bloga i društvenih mreža bez mog prethodnog odobrenja.

2 comments
  1. Povratni ping: BLOGGING & EDUCATION

Nemoguće je da nemaš komentar?!