IZAZOVI RADOST (07): Preporuka izložbe, mjuzikla i TED govora

 

izazovinova7

Najlepše u vezi sa radom na ovom Youtube serijalu je kada mi neko pošalje poruku i kaže da je po mojoj preporuci otkrio nešto zanimljivo. Na krilima tog dobrog raspoloženja sam i pripremala 7. webizodu.

A još sam se i posebno obradovala kada sam videla sa kojim je žarom Branislava prošlog petka pričala o Mihajlu Pupinu. Ona vam je preporučila da posetite izložbu posvećenu njegovom životu i delu u Muzeju istorije Srbije, a ja odgovarajući na Branin izazov preporučujem izložbu Beogradski atlas Jovana Cvijića u Galeriji SANU-a (Knez Mihailova 35). Ako imate malo vremena i šetate centrom prestonice svratite i do O3ONE Art space (Uzun Mirkova 10), tamo je u četvrtak uveče otvorena fenomenalna izložba fotografija WoMen Aleksandre Popović, koja je na poseban način prikazala žene koje su morale da budu jake da bi opstale. I odlično im stoje muške gaće! Takođe, imam dojavu da će u Galeriji Prirodnjačkog muzeja uskoro biti postavljena izložba kojom će biti oduševljeni svi ljubitelji vina.

Nekada sva zanimljiva dešavanja ne ispratim na blogu ili na Youtube kanalu, no društvene mreže su uvek tu, zato me pratite na Facebooku, Instagramu i(li) Twitteru.
Tamo ste mogli da vidite i moje utiske odmah nakon premijere muzičko-scenskog spektakla “Monti Pajton Spamalot”, a u novoj webizodi pričam opširnije upravo o njemu.

Treća preporuka mi je posebno draga i obavezno izdvojte 10 minuta da pogledate Richardov TED govor “My invention that made peace with lions“. Garantujem da će vas kupiti posle prvog minuta! I još malo objašnjenje za one koji ne znaju: TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, entertejnment i dizajn). Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Na TED-ovim konferencijama govorili su i Bil Gejts, Stiv Džobs, Gordon Braun… TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative.

Ukoliko ste do sada propustili neku od webizoda serijala Izazovi radost OVDE možete pregledati sve dosadašnje i naravno, ukoliko želite da budete obavešteni nakon objavljivanja novih video klipova – subscribe-ujte se na Branislavin i moj Youtube kanal.

Prvi put gledate Izazovi radost? Ok, evo objašnjenja o čemu se tačno radi.

Nemoguće je da nemaš komentar?!