A sad nešto sasvim novo – Brana i Alex u zajedničkom YT serijalu

alexbranaYT

Nešto o čemu sam razmišljala već neko vreme i “kuvala” sa mojom partner-in-crime Branislavom konačno je na mreži. Makar nulta webizoda, a za koji dan ćete videti i prvu.
Branislavu Antović, verovatno već znate kao autorku bloga Brana`s Divine World. Kada se nas dve (koleginice po novinarstvu i blogovanju) sretnemo, tu priči nema kraja, a u 99% slučajeva preporučujemo jedna drugoj pozorišne predstave, izložbe, filmove ili ćaskamo o knjigama, putovanjima i kreativnim ljudima.

Inspirisana time došla sam na ideju da periskopiramo naše susrete. Šalim se. Ne. Svakako da to podelimo sa ljudima koji su kao i mi u potrazi za načinom kako da kvalitetno provedu vreme i oplemene svakodnevicu koja ponekad ume da bude sumorna. Kroz nedeljne klipove naizmenično ćemo izazivati jedna drugu, odgovarati na izazove, ali i vas izazivati da zajedno sa nama tragate za pojavama, stvarima, mestima i ljudima vrednim pažnje. Nismo unuke Lujze Hej, te ne očekujte dnevne afirmacije.

A šta možete da očekujete?

Svakog petka 3 zanimljive preporuke dobrih knjiga, serija, filmova, predstava, Youtube kanala, muzike, galerija, izletišta… I ne samo to, ali da vam ne otkrivamo sve već sada. Osim po svojoj tematici, ovaj video projekat se razlikuje od (većine) Youtube sadržaja na srpskom jeziku po tome što će biti na dva kanala, a iz sedmice u sedmicu Brana i ja ćemo jedna drugoj zadavati teme i istovremeno odgovarati na temu koju je postavila prethodna. Nas dve volimo iste stvari, ali po pojedinim pitanjima imamo različit ukus.

To ćete već imati priliku da vidite u ovom kako smo ga nazvale nultom klipu gde smo vam povodom početka pozorišne sezone preporučile po dve predstave. Dok ona voli klasični, ja više volim alternativni teatar. No, mislim da je i u tome čar našeg udruživanja snaga – sigurna sam da ćete pronaći preporuku po vašoj meri.

Čuli ste već: u petak vas čeka moj video sa predlogom edukativnog Youtube kanala na koji bi trebalo da obratite pažnju, ali i još dve zanimljive preporuke.

Budite slobodni da nam u komentarima dajete svoje sugestije (u ovom slučaju za predstave, pa čak i pozorišta van Beograda), ali i teme o kojima želite da pričamo.

Nadam se da vam se svideo kako ovaj video, tako i celokupna naša ideja. Ukoliko to jeste slučaj, onda se pretplatite na Branislavin i moj Youtube kanal da prvi vidite nove Izazovi radost webizode.

A sad pozdravi….

NEIZMERNO HVALA: Bošku Timotijeviću iz Human made studija koji nam je pomogao da ovaj video izgleda baš ovako; Ani Babić što nas je uvela u svet Škrabac devojaka i Bistrou Bien na gostoprimstvu.

BONUS>> Ukoliko ste propustili naše prethodne preporuke pozorišnih predstava koje treba odgledati, to možete da nadoknadite OVDE i OVDE.

6 comments

Nemoguće je da nemaš komentar?!