Nikša Sviličić – Druga strana radoznalosti

Spremite se za novu definiciju renesansnog čoveka.

Moj gost na 15. Curiosity Chatu bio je Nikša Sviličić – naučnik, profesor, preduzetnik, filmski reditelj, muzičar i književnik. Strastveni putnik sa 3 završena fakulteta i 3 doktorata. Pročitao je svaku knjigu o podsvesti koja mu je došla pod ruku. Sanjar u čvrstom okviru volje i želje da u svemu čime se bavi dosegne svoj maksimum.

Širina pristupa stvarima u velikoj meri obogaćuje konačni ishod. Širina horizonata ćete napraviti boljim u toj jednoj stvari. Zato je divota u toj diverzifikaciji” – rekao je na moje pitanje da li misli da bi bio bolji da se fokusirao samo na jednu oblast, što je često uverenje ljudi koji imaju više interesovanja.

Nikša je čovek izvanredne intuicije koji za sebe kaže da je sve što je u životu napravio rezultat znatiželje i žeđi za spoznavanjem života i sveta oko sebe i neprekidnog rada na sebi.

Uostalom, preslušajte razgovor i uverite se sami.

BONUS! Kako je i obećao tokom intervjua, Nikša je izdvojio izvore odakle treba da počnete da istražujete mentalizam, ako ste se zbog malog šoua koji je ovom prilikom priredio zainteresovali za tu oblast. Vašoj pažnji preporučuje: Derren Brown, Lior Suchard (za pogledati na Youtube), ‘cold reading’, ‘cold fishing’, Forer Barnum effect… (za guglati)

Splićanin dr Nikša Sviličić je nakon završene srednje medicinske i srednje muzičke škole diplomirao na 3 fakulteta: filmsku i TV režiju, komunikologiju i novinarstvo i muzeologiju.

Vlasnik je i 3 doktorata: u informacionim naukama, filmologiji i književnosti i komunikologiji.

Dobitnik je brojnih stipendija i međunarodnih priznanja.

Suvlasnik je i programski direktor poslovne škole Proactiva i aktivni predavač u više škola i fakulteta u Hrvatskoj i svetu.

Autor je mnogih naučnih radova objavljenih u prestižnim međunarodnim časopisima i zbornicima, ali i hit romana godine “Druga strana slutnje”.

Kompozitor koji svira 11 instrumenata i nastupao je sa brojnim poznatim muzičarima.

Režirao je igrani film “Vjerujem u anđele” koji je dobio niz nagrada publike na međunarodnim festivalima.

Najmlađi je dobitnik Nagrade za životno delo u Hrvatskoj.

Možda vam njegov radni opus izgleda eklektično, ali Nikša kaže da je sve je spojivo i sinhronizovano.

Curiosity Chat realizuje se uz podršku Fondacije Dva 37.

Nemoguće je da nemaš komentar?!