CURIOSITY CHAT: Dosada je najveći protivnik znanja

Bane je čovek koji će vam i u neformalnom ćaskanju u hodniku oplemeniti dan, naučiti vas nešto novo ili citirati neku mudru misao.
Doktor za sve – tako ćerke zovu Branislava Maričića, osnivača edukativnog centra i izdavačke kuće Finesa.

Kraćim video intervjuom želim da vam približim samo deo njegovog šarma i mudrosti kojima je očarao sve učesnike Curiosity Chata, kada mi je bio gost.

Pre toga… Da imate čitav kontekst priče, pokušaću u najnajkraćem da sažmem njegovu biografiju.

Inženjer brodogradnje koji je kao student vodio očevu firmu za proizvodnju plastike, ugrađivao špijunke, držao časove matematike, fizike i nacrtne geometrije, bio instruktor teorijske i praktične nastave u privatnoj auto školi i zbog toga naknadno završio Višu saobraćajnu školu kada je već imao 2 ćerke, radio u struci, bio instruktor SILVA metoda i direktor iste firme…

Sredinom devedesetih je sa 2 prijatelja pokrenuo Finesu koja je najpre izdala 3 broja strip-magazina. Kada je taj projekat propao, posvetili su se izdavanju knjiga. Poslovni partneri ubrzo su napustili firmu, a Branislav je nastavio sa suprugom da se bavi izdavaštvom i već 20 godina drži kurseve o efikasnom učenju.

Mnogo znanja i iskustva objedinio je u svojoj knjizi “Samodisciplina”. Zagovornik je celoživotnog učenja i smatra da je naš mozak superkompjuter koji treba što bolje da iskoristimo za sopstveno dobro. Zato ima na hiljade učenika koji su prošli njegove seminare: savršeno pamćenje, savladaju brzo čitanje, mape uma, veštine prezentovanja i uspešne komunikacije, šampioni prodaje…

Njegov životni moto je učim-volim-služim.

Nemoguće je da nemaš komentar?!