Novi izazov za vas! | Izazovi radost 18

izazov Tokom proteklih 17 webizoda serijala Izazovi radost Branislava i ja smo vas izazivale da pronađete način i vreme da kvalitetno provedete svoje slobodno vreme.
Ovoga puta imam i jedan baš poseban izazov za sve vas. Drugačiji je od svih prethodnih, ali VEOMA važan. Razmislite koje su to vaše svakodnevne navike koje možete da korigujete, a koje mogu da doprinesu boljem životu na planeti Zemlji. Makar time što nećete “odvrnuti” slavinu i pustiti da voda teče sve vreme dok perete zube. Znači mnogo i iznenadiće vas koliko to može da bude lančana reakcija.

Kada to učinite, “častite” sebe nečim sa moje današnje liste preporuka.

TRANSKRIPT.
Zdravo ljudi vi gledate 18. webizodu serijala Izazovi radost, a ono što je drugačije u njoj nije moja frizura, veeeć – majica. Vrlo često sam u belim majicama, međutim ovoga puta sam u crnoj. Razlog je podrška akciji Sat za našu planetu u okviru koje će u subotu uveče u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom sveta, biće isključena svetla na 60 minuta, a u cilju skretanja pažnje na posledice klimatskih promena. Eto izazova za svakog od nas da porazmislimo koje su to svakodnevne navike koje može da koriguje za dobrobit naše planete.
Ok, to je bilo umesto uvoda a sada hajde sada da krenemo sa preporukama, zbog kojih je i nastao ovaj video.

PREPORUKA 1: Brana me je preduhitrila, jer sam svakako planirala da vam predložim predstavu u susret Svetskom danu pozorišta (27. mart), ali i jer je proteklih dana izazvala buru u javnosti ova predstava, zato što se u njoj zaboga psuje i zato je otkazana u Leskovcu. U pitanju je Crvena: samoubistvo nacije – društveno najangažovanija predstava koju sam ja gledala, a rađena je po domaćem tekstu. Minja Bogavac i Vojislav Arsić su vrlo zabadali prst u oko, ali tema kakva je mizoginija očito iziskuje takav pristup. Za više detalja ostaviću vam link ispod, jer sam i na blogu pisala o ovoj predstavi. A čim u Bitefu bude igrana ponovo – planiram da je gledam, jer pred svakoga stavlja neka nova pitanja.

PREPORUKA 2: Ova preporuka mogla bi da se tretira kao razonoda, rekreacija ili relaksacija, kako vam volja. Jasno vam je da je u pitanju streljaštvo. Brojni klubovi imaju i termine za repreativce, a konkretno u Streljačkom klubu Novi Beograd – Ušće možete da pucate iz vazdušne puške, vazdušnog pištolja ili da se oprobate u gađanju u biatlonsku metu.
Da biste bili dobri u ovome potrebni su vam mirnoća i fokusiranost, što je neverovatno korisno za relaksaciju, a možete i da se nadmećete sa prijateljima ko je bolji strelac. Posebno je za to zanimljivo rekreativno gađanje vazdušnom puškom u biatlon mete, gde takođe svaka osoba dobija po 50 dijabola.

PREPORUKA 3: Nekako za kraj najčešće ostavim preporuke koje nisu vezane za prostor, odnosno vrlo često je nešto što ima veze sa internetom. Tako je i sada. Tek nedavno sam otkrila super sajt – AtlasObscura.com, vodič za još neistražena čudesa ovog sveta – počev od prirodnih pojava, do neobičnih kolekcija, mesta i ljudi, misterija, katakombi, kosturnica, napuštenih lokacija i fascinantnih laboratorija. Svi koji su zainteresovani mogu da učestvuju u kreiranju sadržaja, ali naravno sve što je objavljeno prolazi i kroz ruke njihovog uredničkog tima.
Bukvalno možete da se zadržite satima na sajtu i da uvek saznate nešto novo. Jednostavno, ne postoji šansa da vam se ne dopadne.
A nadam se da vam se dopao i celokupan ovaj video. To valjda znači da se gledamo i naredni put. Budite dobro do tada! Pozdrav.

Nemoguće je da nemaš komentar?!