Ko si ti U SUŠTINI? Koja je tvoja (poslovna) svrha i po čemu želiš da te pamte? – To je moje uzvratno pitanje kada mi se neki (čitaj: skoro svaki) multipotencijalista požali da ima problem kako da se predstavi. Jeste, ako gledamo šablonsku vizit kartu ili potpis za mejl – tu ima mesta samo za jednu, eeeventualno dve titule.

Poslovne, razume se. Još ako postoji u šifrarniku zanimanja, to je idealno!

Ali mi nismo šifre i šabloni. Ne treba da budemo.

Ja sam mnogo više od 2641.11 (što je btw “Pisac za interaktivne medije”). Čak i kada se time bavim oplemenjujem to zanimanje svojim drugim znanjima i interesovanjima.

Potpisujem se i predstavljam kao Brand Storyteller, ali sve češće za sebe najpre napišem da sam radoznali um, celoživotni učenik i bejbisiter u realizaciji plemenitih ideja. To mnogo više govori o meni, pa i o načinu na koji pristupam poslu.

Na Curiosity Chatu ovo mi je obavezno pitanje, a najinteresantniji odgovor koji sam dobila bio je – kolekcionar iskustava. Kada upoznate neuronaučnicu dr Marjanu Brkić i zapodenete razgovor o pet paralelnih karijera koje je priželjkivala da ima – jasno vam je zašto ju je prijateljica tako okarakterisala.

Još jedna moja gošća na Curiosity Chatu, Dijana Kocić, je dobro izbrusila svoje predstavljanje, tako da u 2 jednostavne rečenice obgrli mnogo toga o sebi. Kombinovala je poslovno i lično.

“Menadžer po struci, travel bloger i fotograf po hobiju, volonterka po osećaju i edukator u srcu. Avanturista nemirnog duha i istraživač uvek u potrazi za izazovima.”

Primerima odličnih predstavljanja nije kraj, srećom!

Neka vam i sledeći budu inspiracija kako da pod istim šeširom objasnite ne samo čime se bavite, neko koja nit povezuje sva vaša interesovanja.

Formalno, Galeb Nikačević je novinar. U svojoj suštini, sebe definiše kao – turistu u mnogim oblastima.

“Ja sam taj koji putuje kroz te različite identitete, kroz različite svetove, i pokušam da ih upoznam što više. Zainteresujem se za to čime se ti baviš, uletim u to, provedem dovoljno truda i vremena, dam da razumem zaista šta je to čemu se ti vraćaš, zbog čega ti to voliš. I čim sam ja to razumeo, počinjem polako da gubim interesovanje, idem dalje”, kaže Galeb.

A možete da osmislite i sopstvenu formulu, kao što je to uradio Voja Žanetić.

“Jako je teško reći šta čovek radi kad radiš nekoliko stvari istovremeno. Našao sam formulu koju ću da iskoristim za svoj sajt – da sam ja neki 4K tip: komunikacija, konsalting, komentar i kreativnost.”

Mogućnosti su neograničene.

2 comments
  1. Cesto nailazim na slucaj da ljudi prosto ne umeju da definisu ko su. Da li im se identitet menjao vremenom ili je u pitanju danak neiskustvu ali je zaista bitno da skontamo koji su to epiteti koji idu uz nase ime jer sama titula nema dovoljno objasnjenja

  2. U predstavljaju je titula najmanje bitna, pogotovo jer zivimo u dobu placenih diploma ili stecenih koje u praksi moraju mnogo da se koriste pre nego da sebe osoba moze nazvati ekspertom. Vise cenim neki entuzijazam i zelju za ucenjem nego zvanje

Nemoguće je da nemaš komentar?!