Pančevački odgovor na virtuelnu realnost

VRnaocare2Oculus Rift, Project Morpheus, Gear VR, RE Vive… Brojni veliki igrači iz tehnološkog sveta utrkuju se ko će napraviti bolji uređaj za stvaranje osećaja virtuelne realnosti. Čitava ova industrija je u povoju i većina uređaja je ili u beta fazi ili cenovno nedostupna većini ljudi.

A onda se u trku uključio Google i to vrlo u svom stilu. Korisnicima Android telefona obezbedio je vrlo slično iskustvo i to po veoma pristupačnoj ceni. Svakako, to nije najkvalitetnije što VR može da pruži u ovom momentu, ali će svakako dati dodatan vetar u leđa prihvatanju, prilagođavanju i omasovljavanju korišćenja. Omogućio je ljudima da uz pomoć Google Cardboard nabave ili naprave svoje naočare za oko 15-20 američkih dolara i detaljnu instrukciju besplatno postavio na svoj sajt. Naravno, tu je i njihova besplatna aplikacija Cardboard pomoću koje možete da doživite iskustvo virtuelne realnosti.

Zahvaljujući još nekim aplikacijama trenutno dostupnim na Play storeu možete da budete deo horor priče, zaronite u morski svet ili prošetate luksuznim imanjem u Toskani. Zabavno i zarazno.

Naslanjajući se na ideju Google Cardboard Pančevac Miodrag Ristić i tim iz njegove štamparije napravio je još jednostavnije i pristupačnije kartonske naočare za virtuelnu realnost.

Ispričao mi je da nije rado prihvatio ovaj izazov, ali već sada se to pokazalo kao odličan potez.
Detalje pogledajte u videu.

Inače, Miodraga sam upoznala na Danu internet domena Srbije, gde je u bloku Lokalno govorio o svom blogu Detozin na kome iznosi svoja razmišljanja o biznisu, dizajnu, marketingu…

Za sebe kaže da kada je prvi put istraživao komercijalne mogućnosti intereneta – tamo još nije bilo nikoga… Ostao je veran stogodišnjoj porodičnoj štamparskoj tradiciji. I danas u svojoj štampariji kombinuje kreativnu upotrebu svih novih medija i tehnika, a neminovno je da mu i marketing strana ide veoma dobro, jer je čak i onim ljudima koji nisu znali za njega u svega nekoliko destina sekundi objasnio da radi vrlo zanimljive stvari.

Nemoguće je da nemaš komentar?!