13 citata sa wwvrsac koje treba da zapamtite

photo credit: wwvrsac

Internet konferencija wwvrsac organizovana je sa ciljem da kroz uspešne primere pokaže kakve mogućnosti pruža internet u poslovanju kako pojedinaca, tako i kompanija i na taj način motivišu mladi kreativni ljudi da svoju karijeru orijentišu u pravcu novih medija i novih tehnologija.

Da li i kod koga sve će se “primiti” moto “živi lokalno – radi globano” videćemo u mesecima i godinama koje dolaze. Ono što je sigurno je da je većina od 170 učesnika tokom prva dva dana novembra u Vršcu dobila novu inspiraciju, a interesanto je to što je ova konferencija mnogima bila prva takvog tipa.

Svaki od 12 predavača bio je na svoj način inspirativan, a ja sam izdvojila njihovih 13 najzanimljivijih citata.

1. Gradite svoje snove ili ćete biti unajmljeni da gradite snove drugima (Siniša Komlenić, osnivač Themes Kingdom)

2. Budite korektni, umereni i uvereni kada komunicirate sa stranim poslodavcima. Obuzdajte se, učinite sebe civilizovanim i prihvatljivim u njihovim okvirima. (Pavle Borovac, Freelance dizajner)

3. Ništa nije dovoljno glupo da ne postoje kupci za to. (Aleksandar Vacić, osnivač RadiantTap)

4. Uradite nešto što vredi i što je kvalitetno. Nikoga ne interesuje kako ste to uradili i da li je poslednjom tehnologijom. (Slobodan Vučković, koridorX.com)

5. Ove godine je tržišna inspekcija otkrila internet u Srbiji i počela da juri ove što prodaju parfeme na Facebooku. (Slobodan Marković, ICT savetnik u SIEPA)

6. “To nije moj posao” deluje kao problem mače,a zapravo je tigar. Vodim svoj lični rat protiv te neproduktivne rečenice. (Gordana Čomić, potpredsednica Narodne skupštine)

7. Mi smo društvo sa alergijom na pravnu državu. Mi smo društvo u kome nedostaje poverenje, bez toga se ne može. (Gordana Čomić)

8. Ne gradite prijateljstvo sa ljudima s kojima ne biste otvorili firmu. (Siniša Komlenić)

9. Rad od kuće nije izolacija. (Janko Jovanović, UX dizajner)

10. “Hiljade i hiljade sklekova, trbušnjaka… ” stvarno jeste put do uspeha. (Ivan Minić, internet preduzetnik; osnivač Burek.com)

11. Sa sporim internetom zapravo ne možete da uradite ništa. (Slobodan Vučković)

12. Obrazovanje ne može da bude trošak. Obrazovanje mora biti investicija. (Saša Popović, profesor matematike i informatike; osnivač Uči slobodno akademije)

13. Ne možeš menjati ono što ne umeš izmeriti, ili ono što meriš loše. (Gordana Čomić)

4 comments

Nemoguće je da nemaš komentar?!