Curiosity Chat okupljanje

Događaj koji okuplja polimate / generaliste / renesansne osobe – jednom rečju svestrane ljude previše radoznale da bi se uklopili u nametnutu društvenu predstavu o jednom zanimanju koje treba da pronađemo i da se njime bavimo celog života.
U formi otvorenog dijaloga razmenjujemo iskustva i ideje kako da “prigrlimo” svoja različita interesovanja i kreativne težnje, prihvatimo svoj unutrašnji sklop i uzmemo najbolje od njega.
Ovo je jedan od retkih događaja na kojima učesnici pred vratima ostavljaju svoje titule i otkrivaju svoje pravo ja, bez ikakvih stega.

Kako je koncipiran događaj?

Sastoji se iz 4 celine:

  • U uvodnom delu ispričaću vam o istorijskoj ličnosti koja je bila svestrana osoba, kako može da nas inspiriše i šta iz njenog primera možemo svi zajedno da naučimo.
  • Centralni deo predstavlja polučasovni intervju sa osobom iz našeg okruženja, tokom koga ćemo između ostalog saznati zašto je odabrao/la takav put i kako okolina reaguje, kako se prilagođava novim poslovima, kako pronalazi nove angažmane, kako kombinuje dosadašnja i stiče nova znanja, kako održava fokus i postavlja prioritete, šta je dobra, a šta loša strana svestranosti…
  • Kasnije se razgovoru priključuje još jedna osoba, koja je došla na poziv glavnog gosta i zajedno ćemo joj postavljati pitanja. Izbor je na gostu – da li će to takođe biti multipotencijalista (neko ko ga razume, podržava, deli slične strasti i izazove) ili neko potpuno suprotan, ko bi baš trebalo da čuje ovu priču (npr. ima potencijal da razvije još neke svoje talente, ali mu je potrebno ohrabrenje i podrška)
  • Umesto klasičnih pitanja i odgovora u finalnom delu pokušaćemo sve da uključimo u zajednički razgovor tako što će neko od dobrovoljaca iz publike dati komentar na razgovor ili postaviti pitanje, a osoba koja odgovori će potom i sama biti u prilici da postavi naredno pitanje.

Kome je namenjen?

Ljudima koji pored redovnog posla razvijaju sopstveni biznis, ljudima koji istovremeno rade više različitih poslova ne želeći da se odluče za jednu karijeru, ljudima koji se na svakih nekoliko godina oprobaju u potpuno različitoj oblasti i ljudima koji na poslu imaju više uloga i rade u više različitih oblasti.
Svestranim intelektualcima, radoznalim, inovativnim i multitalentovanim stvaraocima, koji ne sabotiraju svoj uspeh, već vole da uče o različitim temama, istražuju i savladavaju nove veštine.

Kada i gde se održava ovaj događaj?

Prvi ciklus od 10 okupljanja u Beogradu realizovan je tokom 2019. godine.
Ako vas zanima da budete obavešteni o narednim aktivnostima, da vidite sumiranje prethodnih razgovora ili ste generalno svestrana i radoznala osoba – prijavite se na Curiosity newsletter.

Mogu li ja da učestvujem ili predložim gosta?

Radujem se da čujem svaki predlog za sagovornika, zato ne časite časa da mi pišete.

Prethodni gosti bili su Tijana Đuričić, Srđan Atanasovski, Predrag Mitrović, Viktor Lazić, Sanja Milosavljević, Mario FrletaMarjana BrkićAleksandra JovanićSonja DakićMilica Čalija, Branislav Maričić, Lidija Maričić Savusalo, dr Milica Velimirović, Darija Medić, dr Milica Kljajić, Elena Srzentić Frleta, Jasmina Šaronjac, Vojno Dizdar i Igor Stanković.

Kako možemo da sarađujemo?

Pišite mi na mejl ako:

  • organizujete događaj/konferenciju (otvorenog ili zatvorenog tipa) i želite da u okviru njega uradim Curiosity Chat intervju ili prenesem najvažnije lekcije iz dosadašnjih razgovora sa svestranim ljudima
  • želite da ugostite Curiosity Chat u svom kreativnom prostoru, da fotografišete događaj ili da uradite ilustracije inspirisani temom ili gostima
  • želite da kao organizacija podržite dalji razvoj Curiosity Chata

Šta kažu učesnici?

Neobični gosti, puni neke divne, pozitivne energije koji su već postigli tako puno a planiraju da postignu i još više, a tako skromni sa druge strane, voljni da dele, i koji vas prosto inspirišu i pokrenu na promišljanje, istraživanja i pokret u sopstvenom životu.

– Mina Stefanović, aktivistkinja slučajno u ICT sektoru

Curiosity Chat je prava “oaza” za sve one čiji je spektar interesovanja toliko širok da ne pripada nijednom postojećem profesionalnom i životnom okviru. Na ovim okupljanjima, u razgovoru sa fenomenalnim gostima, shvatate da ograničenja ne postoje i da možete biti uspešni dok u praksi spajate “nespojivo”. Za nekog ko godinama korača ovim putem, ovakav događaj u isto vreme dolazi kao pozitivna potvrda, inspiracija i podstrek.

– Katarina Mitić, muzikolog i marketing menadžer